Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_5cd0e448fe64ae6f1fb735c6296c02d9, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Etelä-Korea ja Yhdysvallat järjestivät ohjus­harjoituksen vastauksena Pohjois-Korean eiliseen koelaukaisuun – Uutisalue

Etelä-Korea ja Yhdysvallat järjestivät ohjus­harjoituksen vastauksena Pohjois-Korean eiliseen koelaukaisuun

Etelä-Korea ja Yhdysvaltain armeija ampuivat ohjuksia mereen vastauksena Pohjois-Korean eiliseen keskipitkän kantaman ballistisen ohjuksen (IRBM) laukaisuun, Etelä-Korea ilmoitti keskiviikkona uutistoimisto Reutersin mukaan.

Pohjois-Korean tiistaiaamuna ampuma ohjus lensi Japanin yli ja aiheutti Japanin pohjoisosissa hälytyksen. Ohjuksen kantama oli toistaiseksi pisin Pohjois-Korean laukaisemista keskipitkän kantaman ballistisista ohjuksista.

Tiistaiaamun ohjuskoe oli ensimmäinen kerta viiteen vuoteen, kun Pohjois-Korean ohjus lensi Japanin ylitse.

Etelä-Korean asevoimat ilmoitti keskiviikkona, että eteläkorealaiset ja yhdysvaltalaiset joukot järjestivät vastauksena oman ohjusharjoituksen.

Lausunnon mukaan sekä Etelä-Korean että Yhdysvaltain joukot ampuivat yhdysvaltalaisvalmisteisia lyhyen kantaman ballistisia ATACMS-ohjuksia.

Etelä-Korean armeija vahvisti erikseen, että eteläkorealainen Hyunmoo-2-ohjus hajosi pian laukaisun jälkeen ja syöksyi maahan. Epäonnistunut laukaisu ei aiheuttanut henkilövahinkoja.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ja Japanin pääministeri Fumio Kishida tuomitsivat Pohjois-Korean tiistaisen kokeen ”voimakkaasti”. Euroopan unioni kutsui sitä ”holtittomaksi ja tarkoituksellisen provosoivaksi toiminnaksi”, ja YK:n pääsihteeri António Guterres tuomitsi laukaisun YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmia rikkovana.

Yhdysvallat pyysi YK:n turvallisuusneuvostoa kokoontumaan Pohjois-Korean tilanteen vuoksi keskiviikkona, mutta diplomaattien mukaan Kiina ja Venäjä vastustavat asiasta turvallisuusneuvostossa käytävää julkista keskustelua.

Source Link is.fi