Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_dd71d514fc622c49eb071d9fdf185af2, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
EU-komission puheen­johtaja vaatii lisä­pakotteita Valko-Venäjälle – Uutisalue

EU-komission puheen­johtaja vaatii lisä­pakotteita Valko-Venäjälle

Eu-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen kertoo Twitterissä puhuneensa Puolan, Liettuan ja Latvian pääministerien kanssa Valko-Venäjän toiminnasta näiden maiden rajoilla.

Valko-Venäjällä Puolan rajan tuntumaan on kerääntynyt tällä hetkellä vahvistamattomien arvioiden mukaan jopa tuhansia maahan pyrkiviä ihmisiä. EU on syyttänyt Valko-Venäjää ihmisten usuttamisesta rajalle.

Lue lisää: Valko-Venäjän ja Puolan rajalla jopa tuhansia ihmisiä

Von der Leyen aikoo ehdottaa EU:lle lisäpakotteita Valko-Venäjää vastaan.

”Valko-Venäjän on lopetettava ihmisten henkien riskeeraaminen — Haluamme myös estää humanitaarisen kriisin ja varmistaa turvallisen palautuksen”, Von der Leyen kirjoittaa.

Laajemmassa tiedotteessa Von der Leyen kirjoittaa, että Valko-Venäjän harjoittama siirtolaisten hyväksikäyttö EU:n painostukseen ei ole hyväksyttävää eikä se tule toimimaan.

– Kehotan jäsenvaltioita viimeinkin hyväksymään laajennetun pakotejärjestelmän tästä hybridihyökkäyksestä vastuussa olevia Valko-Venäjän viranomaisia ​​vastaan, Von der Leyen kirjoittaa.

Korkeat EU-viranomaiset tulevat lähipäivinä matkustamaan siirtolaisten lähtömaihin ja kauttakulkumaihin varmistaakseen, etteivät ihmiset sorru Valko-Venäjän heille asettamaan ansaan.

EU aikoo myös tutkia, kuinka sanktioida tai asettaa mustalle listalle kolmansien maiden lentoyhtiöitä, joilla ihmisiä on lennätetty.

EU aikoo toimia yhteistyössä YK:n kanssa, jotta humanitaarinen kriisi vältettäisiin ja siirtolaiset pääsisivät palaamaan turvallisesti lähtömaihinsa.

Source Link is.fi