Banner Before Header

Expressen: Turkin Erdogan haluaa eroon Ruotsin puolustusministeri Hultqvistista

Turkin itsevaltainen presidentti Recep Tayyip Erdogan vaatii, että Ruotsin pääministeri Magdalena Andersson erottaisi puolustusministeri Peter Hultqvistin, kertoo Expressen.

Expressenin tiedot pohjautuvat sisäpiiritietoihin.

Syynä vaatimuksiin on, että Hultqvist osallistui kymmenen vuotta sitten Kurdistanin työväenpuolueen PKK:n tilaisuuteen. Tilaisuus oli kunnianosoitus vangitulle PKK-johtajalle Abdullah Öcalanialle. Hultqvist piti tilaisuudessa puheen.

PKK on kurdien itsehallintoa Kurdistanissa ajava järjestö, joka luokiteltiin EU:ssa terroristijärjestöksi vuonna 2002.

– En ole koskaan kannattanut muuta kuin rauhanomaisia keinoja ja vastustanut terrorismia, Hultqvist kommentoi lehdelle lähettämässään lyhyessä lausunnossa.

Turkki on kieltäytynyt hyväksymästä Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyttä, koska Turkki katsoo maiden suojelevan Kurdistanin työväenpuolueeseen PKK:hon ja muihin aseistautuneisiin ryhmittymiin kytkeytyviä henkilöitä, joita Turkki pitää terroristisina.

Turkki vaatii Suomelta ja Ruotsilta ”konkreettisia askelia terroristiryhmien” suhteen ennen kuin Turkki suostuu harkitsemaan maiden Nato-jäsenyyttä.

Artikkelia korjattu 5.6.2022 klo 9.46: Ruotsin puolustusministerin sukunimi on Hultqvist, ei Hulqvist kuten jutussa aiemmin paikoin luki.

Lue lisää: Erdogan: Suomelta ja Ruotsilta ei ole tullut konkreettisia ehdotuksia ”turvallisuushuoliin”

Lue lisää: Presidentti Niinistö kertoo keskusteluistaan Erdoganin kanssa – näin Nato-asia nousi esiin huhti­kuussa

Source Link is.fi