Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_c8cb84b66ab7b7454a95b30a545fc9cc, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Fortum aikoo rakentaa Meri-Poriin akkukemikaaleja valmistavan tehtaan – Uutisalue

Fortum aikoo rakentaa Meri-Poriin akkukemikaaleja valmistavan tehtaan

Fortum Battery Recycling Oy haluaa varata tehdasta varten noin 21 hehtaarin alueen Mäntyluodon sataman ja telakka-alueen läheisyydestä.

Fortumin lippu tangossa liehumassa, ympärillä lehtipuita.

Fortum Battery Recycling Oy on tehnyt aluevarauspyynnön Porin kaupungille akkukemikaalitehdasta varten. Kuva: Rinna Härkönen / Yle

Porin kaupunki houkuttelee Mäntyluodon sataman ja telakka-alueen läheisyyteen vihreän siirtymän teollisia investointeja.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi helmikuussa Kirrinsannan teollisuusalueen uudistetun kaavan.

Kaavamuutoksen jälkeen alueelle voidaan rakentaa laitos, joka käsittelee tai varastoi vaarallisia kemikaaleja. Laitoksia voi olla useampiakin. Kaupungin mukaan kaavasta ei ole valitettu Turun hallinto-oikeuteen.

Kirrinsannan taajama-alueen liikennemerkki. Aurinko paistaa matalalta lumisen rantakasvillisuuden yllä.

Akkukemikaalitehdasta suunnitellaan Kirrinsannan alueelle. Kuva: Katja Halinen / Yle

Fortum Battery Recycling Oy haluaa varata Kirrinsannan alueelta noin 21 hehtaarin suuruisen alueen 31.12.2025 saakka.

Fortum suunnittelee alueelle tehdasta, joka tuottaa akkukemikaaleja kierrätyspohjaisista kemikaaleista ja ostokemikaaleista. Hankekokonaisuuden lopullinen laajuus täsmennetään varausaikana.

Porin tekninen lautakunta käsittelee varaussopimusta pääsiäisen jälkeen. Tämän jälkeen asia etenee kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston päätettäväksi.

Tahkoluotoon vety- ja ammoniakkilaitos?

Tiistaina suomalainen Green North Energy kertoi suunnittelevansa vihreän vedyn ja ammoniakin tuotantolaitosten rakentamista Poriin ja Kemiin. Porissa laitosta suunnitellaan Tahkoluotoon.

Laitoksissa hyödynnettäisiin Naantaliin rakennettavan vety- ja ammoniakkilaitoksen konseptia.

Samalla Suomesta tulisi omavarainen lannoitteissa tarvittavan ammoniakin valmistamisessa, ja raaka-aineiden tuonti Venäjältä loppuisi.

Source Link yle.fi