Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_2d250b16dfab6483c06a89cdfa36e388, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Fortum-sijoittajan on syytä olla äärimmäisen varovainen, analyytikko sanoo: ”Uniperin arvo voi tuhoutua kokonaan syksyyn mennessä” – Uutisalue

Fortum-sijoittajan on syytä olla äärimmäisen varovainen, analyytikko sanoo: ”Uniperin arvo voi tuhoutua kokonaan syksyyn mennessä”

Nykyisessä epäselvässä kriisitilanteessa energiayhtiö Fortumin arvossa voi nojata vain pohjoismaisen ydinliiketoiminnan arvoon, näkee analyysiyhtiö Inderes.

– Periaatteessa tällä yli miljardi euroa liikevoittoa tekevällä ytimellä voi mielestämme hyvin perustella yhtiön nykyisen 10 miljardin euron markkina-arvon, mutta Uniperista, Venäjältä ja vakuusvaatimuksista Fortumille voi tulla vielä lisälaskuja, Inderesin analyytikko Juha Kinnunen sanoo analyysiyhtiön aamukatsauksessa tänään.

Fortum ja Uniper kertoivat perjantaina vakautuspaketista, jonka Saksan liittovaltio Uniperille tarjoaa. Paketti estää yhtiön konkurssin, mutta hinnankorotukset se mahdollistaa vasta syksyllä.

– Tätä ennen Uniperille koituvat valtavat tappiot, jos Gazpromin kaasuhanat pysyvät kiinni ja kaasun hinnat äärimmäisen korkealla, Kinnunen sanoo.

Inderes kehottaa sijoittajia äärimmäiseen varovaisuuteen, sillä Uniperin ja Fortumin tilanne on edelleen epäselvä ja lopputulemaa on vaikea arvioida.

Uniperilla on nyt mahdollisuus siirtää nousseita kaasun hankintakustannuksiaan asiakkaille, jos venäläinen Gazprom ei toimita sovittua määrää kaasua. Tämä mekanismi tulee kuitenkin käyttöön ehkä vasta syksyllä. Uniper on arvioinut tappioidensa olevan yli kuusi miljardia euroa kesäkuun puolivälin ja syyskuun lopun välisenä aikana. Siten Uniperin arvo voi käytännössä tuhoutua kokonaan syksyyn mennessä, Inderes arvioi.

Source Link is.fi