Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_0f3f9a4bef17d6b130d6b24cde6c0f30, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Hanna Tikander kannustaa nuoria raittiuteen – opiskelijat riensivät kommentoimaan – Uutisalue

Hanna Tikander kannustaa nuoria raittiuteen – opiskelijat riensivät kommentoimaan

Hanna Tikander on itse ollut raittiina vuodesta 2019 lähtien.

Syyslukukausi on alkuvaiheessa useissa korkeakouluissa. Opintojen alku tuo usein tullessaan myös kosteat baari-illat ja opiskelijajuhlat. Monet opiskelijat haluavat kuitenkin olla tapahtumissa ilman alkoholia, ja saattavat pohtia, miten moinen onnistuu.

Podcasteistaan ja Selvin päin – Erään bilettäjän tarina -kirjasta tunnettu Hanna Tikander, 29, kertoo Instagramissa vinkkejä kaikille, jotka haluavat elää elämäänsä selvin päin.

– Ole avoin ja kerro, jos ja kun tarvitset ja toivot tukea ihmisiltä ympärillä. ”Olisin iloinen, jos sä luottaisit siihen, että mä tiedän, mikä valinta sopii minulle, se merkitsisi mulle paljon”, Tikander aloittaa ohjeistuksensa.

– Muista, ettei reaktiot mitä muilta saat kerro sun selvästä elämästäsi, vaan toisen suhteesta alkoholiin, hän jatkaa.

– Sun ei koskaan tarvitse selittää itseäsi ja valintaasi! Selvä elämä on sun valinta, etkä ole velkaa selityksiä tai tarvitse perustella päätöstä muille, jos et halua, hän päättää ohjelistansa.

Päivityksessä Tikander listaa myös opiskelijoiden antamia vinkkejä raittiina olemiseen.

– Turvallinen kaveri mukaan ja harkintaa mihin tapahtumaan kannattaa mennä, joku neuvoo.

– Kertoo syyn ja on asian kanssa kova, niin kukaan ei edes kyseenalaista, toinen kannustaa.

– Do you ja jos joku tuomitsee niin tuskin on bestie material anyway! kirjoittaa joku, ja Tikander pitää tätä ohjetta omana lempineuvonaan.

Tikander on itse ollut raittiina syksystä 2019 ja hän on puhunut avoimesti omasta matkastaan alkoholin ja muiden päihteiden käytön lopettamisen kanssa.

– Se oli mulle tosi iso yllätys, miten se päihteiden ja alkoholin käytön lopettaminen ei pelastanutkaan mua, hän sanoo podcastissa.

Hän kertoi vuoden alussa Aki Linnanahde Talk Showpodcastissa, että alkoholinkäytön lopettaminen ei tehnyt häntä heti onnelliseksi.

– Se oli mulle tosi iso yllätys, miten se päihteiden ja alkoholin käytön lopettaminen ei pelastanutkaan mua, hän avautui podcastissa.

Kun alkoholi ei enää turruttanut syvälle haudattuja ajatuksia ja tunteita, ne nousivat pintaan.

– Ne ottivat vallan ja se oli aika iso paikka myöntää myös ulkopuolisille ihmisille ääneen, koska olin rakentanut sellaista kuvaa, että tämä raittius on todella ihanaa ja kivaa. Ja sitten yhtäkkiä, kun todetaankin vaikea masennus ja käyt itsetuhoisia ajatuksia läpi, se on aika heviä myöntää, ettei se ollutkaan mikään pelastus.

Hän kertoi podcastissa myös, että raittius on kuitenkin tuonut mukanaan hyvää ja Tikander sanoi käyneensä terapiassa käsittelemässä vaikeita tunteita.

Source Link is.fi