Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_3a3efb473890c27c26db795a0e54d94a, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Helsingin neljänsien koronarokotteiden ajanvaraus on avattu yli 18-vuotiaille riskiryhmäläisille – Uutisalue

Helsingin neljänsien koronarokotteiden ajanvaraus on avattu yli 18-vuotiaille riskiryhmäläisille

Helsingissä pääsee nyt ottamaan neljännen koronarokotteen, mikäli kuuluu riskiryhmiin ja on yli 18-vuotias.

Ajanvaraus on avattu riskiryhmille 1 ja 2 eli heille, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava sairaus tai tila.

Terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen toteaa kaupungin tiedotteessa, että kesälomien vuoksi rokotuksissa edetään ryhmä kerrallaan ja rokotuksia annetaan ajanvarauksella.

– Toivomme, että mahdollisimman moni helsinkiläinen välttyisi koronan vakavilta tautimuodoilta, siksi tarjoamme nyt neljättä rokotetta kaikille riskiryhmiin kuuluville täysi-ikäisille. Pyrimme rokottamaan niin ripeästi kuin mahdollista, Lukkarinen sanoo.

Neljäntenä rokotusannoksena annetaan Pfizerin mRNA-rokote.

Mikäli on saanut kolme rokoteannosta ja sairastanut koronataudin, ei tässä vaiheessa tarvitse neljättä koronarokotetta. Sairastettu tauti vastaa yhtä rokoteannosta.

Kaupungilta kerrotaan, että rokotuspaikalla riskiryhmään kuuluminen kannattaa varautua todistamaan esimerkiksi sairauskertomuskopiolla.

Source Link yle.fi