Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_3c252c4241dd8d720a10fc6bf8aa8d26, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Helsingin palkan­maksu­ongelmat voivat vaikuttaa Kelan etuuksiin – Uutisalue

Helsingin palkan­maksu­ongelmat voivat vaikuttaa Kelan etuuksiin

Helsingin kaupungin jatkuvat vaikeudet maksaa työntekijöidensä palkkoja vaikuttavat myös Kelan etuuksiin, Kela tiedottaa.

Työntekijän myöhässä maksama palkka voi aiheuttaa virheitä tulorekisteriin. Tämä osaltaan vaikuttaa myös useisiin Kelan maksamien etuuksien suuruuteen.

Kela voi kuitenkin oikaista etuuspäätöstä, mutta tämä edellyttää, että työnantaja korjaa tiedot tulorekisteriin ja asiakas hakee päätökseen oikaisua.

Palkanmaksuongelmien vaikutukset ovat etuuskohtaisia, ja Kela määrittää etuuksien suuruuden tulorekisteristä saatujen tietojen perusteella.

Kela ei kuitenkaan pysty vaikuttamaan tulorekisterin muihin tietoihin, kuten palkan maksupäivään. Vastuu tulorekisterin tietojen oikaisemisesta on työnantajalla, Kela muistuttaa.

Kela on myös tarjonnut omaa auttavaa kättään palkkakaaoksen helpottamiseksi. Se on esimerkiksi auttanut Helsingin kaupunkia tiedottamaan työntekijöilleen, miten palkanmaksuongelmat vaikuttavat etuuksiin, ja kuinka työntekijöiden kannattaa tässä tilanteessa toimia.

Kela on myös tarjoutunut joustamaan lisäselvitysten määräajoissa. Lisäaikaa myönnetään pyynnöstä esimerkiksi silloin, jos työnantaja ei pysty toimittamaan tarvittavia tietoja ajoissa. Asiakas voi hakea etuuspäätökseen oikaisua vasta sitten, kun virheelliset tulorekisteritiedot on korjattu.

Kela muistuttaa myös, että työntekijällä voi olla oikeus perustoimeentulotukeen, jos palkkaa ei ole maksettu ajallaan.

Perustoimeentulotuki on viimesijainen taloudellinen tuki, jota voi saada henkilö tai perhe, jonka tulot ja varat eivät riitä välttämättömiin jokapäiväisiin menoihin.

Lue lisää: Helsingin kaupungin palkka­kaaoksen korjaaminen venyy syksyyn – työntekijöille suunnitteilla korvauksia

Lue lisää: Helsingin kaupungilta vaaditaan korvauksia kuukausien palkkakaaoksesta – tästä sotkussa on kyse

Source Link is.fi