Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_4a81a6d1d35ba19cc54d8c9657182edc, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Helsingin pörssi punaisena –kärjessä painuu Fortumin osake – Uutisalue

Helsingin pörssi punaisena –kärjessä painuu Fortumin osake

Energiayhtiö Fortumin osake oli maanantaina noin puolen tunnin kaupankäynnin jälkeen lähes viiden prosentin laskussa. Koko Helsingin pörssi lähti viikon aluksi tuntuvaan laskuun ja pääindeksi OMXH oli laskenut 1,6 prosenttia.

Koko pörssissä oli vain kourallinen nousijoita ja toinen mokoma liikkui perjantain päätöstasollaan. Kaikki loput halpenivat.

Vaihtokärjessä Fortumin osake oli noin viiden prosentin laskussa. Viikonloppuna Suomen hallitus ilmoitti tukevansa sähköyhtiöitä miljardien eurojen hätälainoilla ja vakuuksilla. Sähköyhtiöiden pelätään ajautuvan kassakriisiin johdannaisiin liittyvien vakuuksien vuoksi.

Fortum kiitti eilen tuoreeltaan hallituksen toimia sähkön johdannaismarkkinoiden vakauttamiseksi. Yhtiö kertoi jatkavansa neuvotteluja valtion kanssa likviditeettituesta.

Myös muualla Euroopassa kurssit lähtivät odotetusti laskuun. Laaja eurooppalaisosakkeita seuraava Stoxx 600 -indeksi oli kaupankäynnin alkuvaiheissa 1,6 prosenttia miinuksella. Saksan Dax-indeksi oli puolestaan 2,8 prosenttia laskussa.

Saksassa energiayhtiöiden laskuprosentit olivat 3,5 ja 11 prosentin välillä.

Venäjän Gazprom ilmoitti perjantaina, että Nord Stream 1 -kaasuputki pysyy toistaiseksi suljettuna. Sen oli odotettu avautuvan jälleen sunnuntaina huoltotöiden päätyttyä.

Source Link is.fi