Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_d33c87324fa56f9f72c52eea509d80e2, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Helsinkiläinen Miko Matikka soitti itkien vanhemmilleen – video koskettavasta hetkestä leviää maailmalla: ”Epätodellista” – Uutisalue

Helsinkiläinen Miko Matikka soitti itkien vanhemmilleen – video koskettavasta hetkestä leviää maailmalla: ”Epätodellista”

Matikka juhli Yhdysvaltojen yliopistomestaruutta jääkiekossa.

Yhdysvaltojen jääkiekon poikien yliopistomestaruus ratkesi sunnuntaina, ja kannua pääsi nostamaan myös yksi suomalaispelaaja. Kyynelsilmin soitetusta videopuhelusta kotiin tuli pienimuotoinen somehitti.

Denver kaatoi loppuottelussa Boston Collegen maalein 2–0 ja otti toisen tittelinsä kolmen vuoden sisällä.

Denver pelasi vähämaaliset pudotuspelit, sillä kolme edellistä ottelua päättyivät 2–1-voittoihin. Boston Collegen maaliero kolmesta edellisottelusta sen sijaan oli 15–5, mutta finaalissa ei verkko heilunut, ja Denver juhli mestaruutta.

Denverin riveissä juhli Miko Matikka, joka soitti videopuhelun vanhemmilleen ollessaan vielä jäällä mestaruushumussa. Videon jakoi Instagramissa kanadalaisen mediajätin TSN:n sisaryhtiö Bar Down, ja videolla oli maanantai-iltaan mennessä lähes 600 000 katselukertaa.

Videolla näkyy, kuinka ilosta kyynelehtivä Matikka ei ole saada sanottua mitään puhelimen toiseen päähän. Haastatteluun mennessä mieli on jo hieman tyyntynyt.

– Vanhempani ovat Suomessa. Siellä on jo vähän myöhä, mutta tiedän, että he ovat onnellisia puolestani ja katsoivat pelin. He ovat niin ylpeitä minusta ja kaikesta kovasta työstä, jota olen täällä tehnyt. Tämä on ehkä elämäni paras päivä. Epätodellista, Matikka kommentoi.

Matikka, 20, on NHL-seura Phoenix Coyotesin kolmannen kierroksen varaus vuodelta 2022.

Helsingin Jokereiden junioreista Yhdysvaltoihin lähtenyt 191-senttinen hyökkääjä pelasi ensimmäisen kautensa Denverin riveissä. Runkosarjassa pisteitä syntyi 43 ottelussa 20+13. Pudotuspeleissä tehoja tuli 1+1.

Source Link is.fi