Banner Before Header

Herätys: Aseapu Ukrainalle vaarassa päätyä rikollisille | Helsinki kannustaa maahanmuuttajanaisia yrittäjiksi | Polttonesteiden hinta tuntuu huoltoasemayrittäjien kukkarossa

Ukrainalle annettavien aseiden pelätään päätyvän rikollisille

Kansainvälisen rikospoliisijärjestön Interpolin pääsihteeri Jürgen Stock varoittaa, että Ukrainaan toimitettavat aseet kiinnostavat myös järjestäytynyttä rikollisuutta. Stockin mukaan aiempien sotien perusteella tiedetään, että rikolliset käyttävät kaoottista tilannetta hyväkseen. Esimerkiksi entisen Jugoslavian alueen sotien jäljiltä virtaa yhä aseita Pohjois-Eurooppaan asti.

Helsinki haluaa maahanmuuttajanaisia yrittäjiksi

Intialaistaustainen vaatealan yrittäjä Pukhraj Ranjan työskentelee Helsingissä Lapinlahden sairaalassa. Hänellä on Moi Namaste -niminen firma.
Pukhraj Ranjanin vaatealan yritys Moi Namaste toimii Lapinlahden entisessä sairaalassa.Vesa Marttinen / Yle

Pääkaupunkiseudulla on noin 12 700 työtöntä ulkomaistaustaista naista. Helsinki kannustaa heitä ryhtymään yrittäjiksi ja työllistämään ainakin itsensä. Maahanmuuttajataustaisten naisten perustamien yritysten määrä on hienoisessa kasvussa, mutta ilmiöön liittyy myös rakenteellinen ongelma.

Polttonesteiden raju kallistuminen tuntuu myös huoltoasemayrittäjien taloudessa

Asiakas bensa-automaatin maksupäätteellä.
Hintojen nousun myötä aseman säiliöihin varastoidun polttoaineen arvo on aiempaa suurempi, ja yritykset tarvitsevat enemmän rahaa toimintansa pyörittämiseen.Tiina Jutila / Yle

Hintojen nousun myötä aiempaa suurempi osa yrityksen rahoista on kiinni aseman säiliöihin varastoiduissa polttoaineissa. Vaikka hintojen nousu voi nostaa myös liikevaihtoa, ei katteisiin ole luvassa korotuksia.

Sää

Perjantain sää.
Nina Karusto / Yle Sää

Perjantaipäivä on pääosin poutainen ja monin paikoin myös aurinkoinen. Idässä voi jokunen yksittäinen sadekuuro tulla. Selkeintä on Etelä- ja Keski-Lapissa sekä Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa. Lämpötila kohoaa suurimmassa osassa maata yli 20 asteen. Pohjois-Lapin pilvilautan alla jäädään tosin alle 10 asteeseen.

Lue lisää säästä Ylen sääsivuilta.

Source Link yle.fi