Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_83bc5a23ad8195724188ffcfc526dc1a, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Hevosen lyöminen aiheutti kohun – nyt tuli kova päätös – Uutisalue

Hevosen lyöminen aiheutti kohun – nyt tuli kova päätös

Esteratsastuksen tilalle tulee estejuoksurata.

Esteratsastus on nykyaikaisen viisiottelun lajina viimeistä kertaa Pariisin olympialaisissa. Kansainvälisen olympiakomitean johtokunta päätti perjantaina ehdottaa, että laji säilyttää paikkansa, mutta ratsastus korvataan esteratajuoksulla.

– Ilman ratsastuksen korvaamista esteratajuoksulla lajia ei olisi otettu mukaan ohjelmaan, KOK:n verkkosivuilla sanotaan.

Nykyaikainen viisiottelu on suunnitellut ratsastuksen korvaavaa lajia siitä lähtien, kun KOK:n puheenjohtaja Thomas Bach kehotti lajiliittoa siihen. Muutostarvetta perusteltiin sekä hinnalla että lajin monimutkaisuudella. Samalla lajia pyrittiin saamaan kiinnostavammaksi nuorille.

Esteratsastuksen poistamista vaadittiin äänekkäästi Tokion vuoden 2021 olympialaisten jälkeen. Laji joutui kohun keskelle, kun lajissa kilpaillut Annika Schleu löi raipalla hevostaan, joka kieltäytyi ylittämästä estettä.

Sen jälkeen valmentaja Kim Raisner löi hevosta nyrkillään. Ennen tätä Raisner oli kehottanut Schleuta lyömään hevostaan kunnolla. Raisner suljettiin olympialaisista tapauksen jälkeen.

Lajin erikoisuus on se, että ratsastajat saavat tutustua hevoseen vain 20 minuuttia ennen kilpailua. Normaalisti ratsastuksessa hevosella ja ratsastajalla voi olla takana vuosien yhteistyö.

Vielä Tokion kisojen aikana UIPM sanoi ratsastuksen olevan erottamaton osa lajia. Ääni kellossa alkoi muuttua varsin pian ja kattojärjestö alkoi etsiä korvaavaa lajia. Esimerkiksi pyöräily oli mukana spekulaatioissa, mutta siitä ei tullut lopullista valintaa.

Brittilehti The Guardian kertoi esteratajuoksun nousseen vahvaksi ehdokkaaksi vuoden 2022 keväällä.

KOK:n johtokunnan esitys menee vielä yleiskokouksen päätettäväksi. Yleiskokous pidetään 15.–17. lokakuuta Mumbaissa.

Source Link is.fi