Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_e0e4f1b10d84efa464e2754d545a1fe8, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
HIFK–Ilves-ottelun tuliset loppuminuutit puhuttavat – ”Punainen kortti meni väärälle miehelle”, sanoo Mixu Paatelainen – Uutisalue

HIFK–Ilves-ottelun tuliset loppuminuutit puhuttavat – ”Punainen kortti meni väärälle miehelle”, sanoo Mixu Paatelainen

Miesten jalkapalloliigan ottelussa HIFK–Ilves tunteet kävivät maanantai-iltana kuumana. Ottelun lisäajan viimeisillä hetkillä HIFK:n maalivahti Beto sai suoran punaisen kortin.

Beto juoksi hakemaan sivurajan yli mennyttä palloa. Hän hyppäsi tilanteeseen jalka korkealla ja jyräsi kumoon Ilveksen vaihdossa olleen topparin Kalle Katzin, joka oli ehtinyt paikalle ja napannut pallon syliinsä. Tilanteessa oli myös mukana HIFK:n keskikenttäpelaaja Sergei Eremenko, joka niin ikään taklasi Katzia.

Ottelun aikana toimitsijakiellossa ollut HIFK:n päävalmentaja Mixu Paatelainen oli eri mieltä jaetusta tuomiosta.

– Siinähän selvästi punainen kortti meni väärälle miehelle. Beto sai punaisen kortin, mutta tilanteessa Beto ei ollenkaan koske Ilveksen joukkueenjäseneen, kommentoi Paatelainen.

Paatelaisen mukaan Beto ei tehnyt tilanteessa rikettä ja HIFK:n pelaajien tavoitteena oli ainoastaan saada pallo nopeasti takaisin peliin.

– Beto ei tehnyt siinä mitään virhettä ja se näkyy selkeästi telkkarista ja jokainen voi sen itsekin tulkita.

Tilanteen jälkeen Beto kävi kuumana ja jäi pitkäksi ajaksi huutelemaan kentän laidalle.

Maalivahti on uransa aikana saanut 43 keltaista korttia ja kolme punaista. Beto, 40, on pelannut Portugalin maajoukkueessa ja Euroopan huippusarjoissa muun muassa Sevillan ja Porton joukkueissa.

Loukkaantumisen takia ensimmäisellä puoliajalla kentältä vaihdettu toppari Katz kertasi tilanteen Yle Urheilulle. Katz ei loukkaantunut tilanteessa.

– Siinä pomppi pallo sivurajan ulkopuolelle, ja kaksi pelaajaa tuli minun lähelle. Sitten tuomari teki ratkaisunsa ja antoi siitä kortin ja peli jatkui.

– Kuuluu peliin, että välillä tunteet vähän lähtevät, ja tuomari teki ratkaisunsa. Jokainen voi olla sitten omaa mieltä, olivatko ne oikeita vai vääriä, Katz jatkoi.

Ottelussa jaettiin Beton punaisen kortin lisäksi toinenkin punainen kortti ja seitsemän keltaista korttia. Hetkeä aiemmin HIFK:n Jani Bäckman ja Ilveksen Don Arifi ottivat yhteen keskikentällä.

Erotuomari Petri Viljanen antoi punaisen kortin HIFK:n maalivahtivalmentajalle Roberto Rivelino Vieira Da Silvalle ottelun loppuhetkillä jalkapallon Veikkausliigan ottelussa HIFK–Ilves Helsingissä 4. heinäkuuta 2022.
Erotuomari Petri Viljanen antoi punaisen kortin HIFK:n maalivahtivalmentajalle Roberto Rivelino Vieira Da Silvalle ottelun loppuhetkillä.Lehtikuva

Paatelainen ei kommentoinut, vaikuttaako joukkueen heikko kausi pelaajien otteisiin.

– Tilanne tapahtui lisäajalla. Me haluttiin saada tasoitus peliin, ja pelaajat olivat motivoituneita siihen.

HIFK on jalkapalloliigan sarjataulukossa viimeisenä ja Ilves neljäntenä. HIFK on kertonut useasti kauden mittaan olevansa taloudellisissa vaikeuksissa ja kauden läpivienti on ollut uhattuna.

Lue myös:

HIFK:n taloudellinen hätä ”paljon pienempi” kuin kaksi viikkoa sitten – puheenjohtaja ei silti pysty lupaamaan kauden läpivientiä

Pelaaja menetti tajuntansa jalkapallon Suomen cupin puolivälierissä ja hoitamaan riensi oma isä – lääkäriä ei vaadita cup-peleihin

Talousongelmat eivät yllättäneet HIFK:n faneja – runkopelaaja huokaisi syvään keskiyön pelin pyllähdyksen jälkeen: ”Vaikea löytää sanoja”

Source Link yle.fi