Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_8b1dfd2bd996f6889e04280a80170972, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Hirmunousun tehneen hevosen vaunutaika kestää – ”Pakko siihen on alkaa uskoa” – Uutisalue

Hirmunousun tehneen hevosen vaunutaika kestää – ”Pakko siihen on alkaa uskoa”

Kyle Web etenee kohti avoimen tason kisoja.

Amerikkalaistyylisistä kilpailukärryistä on löytynyt oiva apu lämminveriruuna Kyle Webin suorituksia kohentamaan. Hevonen on kilpaillut ”jenkkivaunuilla” nyt neljästi, ja aina tuloksena on ollut arvokas voitto.

Tuorein onnistuminen tuli Vermossa lauantaina. Timo Korvenheimon valmennettava oli pitelemätön keulapaikalta lämminveristen hopeadivisioonassa.

Kova kilometriaika 12,8a/2120 metriä syntyi vaivattoman näköisesti.

– Jenkkikärryt keventävät hevosta edestä. Kyle Webin ravi on on sieltä vähän ahdasta, joten varmaankin jenkit helpottavat menoa. Pakko siihen on alkaa uskoa, kun neljästi on menty näin ja kaikki kerrat voitettu, ohjastaja Henri Bollström myhäili.

Valjakolla oli alla epäonnistuminen edellislauantailta, mutta Bollströmin mukaan se ei mennyt pelkästään tavallisten kärryjen piikkiin. Suurempia syitä olivat takarivin hevosia sorsinut juoksunkulku ja pito-ongelmat lumisella radalla.

– Kun Kyle Webillä pääsee laskemaan keulasta kuten tänään, tällä lailla se on kova peli.

Ahkerasti kilpaileva Kyle Web on yksi kauden lämminverikomeetoista. Hevonen on kerännyt yli 80 000 euron vuosiansiot, eikä sesonki ole vieläkään pulkassa. Seuraava startti on ensi keskiviikkona Vermossa.

Valmentaja Korvenheimo on kertonut, että ensi kauden ykköstavoite on kotiradan Suur-Hollola-ajo keskikesällä.

Sarjaa alempana pronssidivisioonassa sisukkaita juoksuja pitkin loppuvuotta tehnyt Laxvikens Amiral sai vihdoin ansaitun onnistumisen. 4-vuotias Derbyn nelonen oli omaa luokkaansa kärkipaikalta keskipitkällä 2620 metrin matkalla.

Laxvikens Amiralia ohjastaa ja valmentaa Tuomas Korvenoja.

– Hevonen on keulasta hirveän vaikea ohitettava. Turussa toissa kerralla kävi työtapaturma, kun meillä oli suosituksen mukaiset liian lyhyet hokat alla ja ori ei saanut pitoa radasta niillä. Nyt se jaksoi yrittää, kun oli kunnon hokat.

Korvenoja arveli, että ikäluokkatähden kausi jatkuu vielä Kuopion finaaliraveissa 30. joulukuuta.

Issakan Valon, Tangen Oven ja Hurman Vieskerin kohtaaminen oli yksi lauantain ravien makupaloista.

Tangen Ove johti joukkoa Issakan Valo rinnallaan. Kirikierrokselle lähdettäessä Hurman Viesker eteni lähituntumaan kolmatta rataa pitkin. Trio kävi ykköstilasta kovan väännön, jossa pisimmän korren veti Esa Holopaisen ohjastama Issakan Valo.

Väkivahva ori otti hyvityksen edellislauantain yllätystappiosta. Se sai silloin rajua prässiä kärkipaikalla.

– Kiva olisi saada hevoselle mukavampia juoksuja välillä, mutta niitäkin tulee vielä. Ja onneksi Issakan Valo on tietyllä tapaa kovaluontoinen ja vireä hevonen, joka ei ota ensimmäisenä itseensä, valmentaja Leo Mönttinen kertoi.

Mönttisen mukaan Issakan Valo on varmistunut ja saanut lisää vauhtia. Hän arveli, että nyt 8-vuotias hevonen on parhaimmillaan 10-vuotiaana.

Oljenkorsia on vielä käyttämättä. Esimerkiksi balanssin keventämisen Mönttinen uskoo tuovan lisää kyytiä jatkossa.

Tammojen Joulu-cupin loppukilpailussa Wildrose Sala otti arvokkaan voiton. Olli Koivunen ohjasti takamatkalta tarkasti ja tamma spurttasi loppusuoran ylivoimaista vauhtia.

Harri Koivusen valmennettava tienasi omistajilleen 7000 euron palkinnon.

– Hevonen on tehnyt nousujohteista työtä koko syksyn, ja puhjennut nyt menemään oikein tosissaan. Tänäänkin voimia jäi tähteille vaikka kuinka, Olli Koivunen sanoi.

Haastajadivarissa Too Fit For You teki hirmujuoksun. Ari Moilasen ajokki poltti kosolti ruutia kiihdytyksessä ja jäi johtavan rinnalle, mistä puristi upeasti ykköseksi.

– Vähän yllätyksenä tuli, että hevonen jaksoi puristaa ykköseksi johtavan rinnalta kymppiavauksen jälkeen, valmentaja Minna Moilanen päivitteli.

Nousijadivisioonassa Nemea Iceman esitteli kirikykyään, josta on tullut sen tavaramerkki. Ruuna heilahti jälleen koko joukon edelle muutaman sadan metrin pätkällä takasuoralla. Loppu oli pelkkää voiton varmistelua.

Nemea Icemanin on valmentanut hirmukuntoon Isto Kuisma. Hevosta ohjasti lauantaina Hannu Torvinen.

– Pikkuhiljaa rupeaa yhteisiä säveliä löytymään. Hevosen käytös oli aika hankalaa silloin kun se tuli talliin. Saatiin sitä rentoutumaan ja rauhoittumaan, minkä jälkeen on pystytty viemään sitä eteenpäin. Tänään ruunan käyttäytyminen oli ensimmäistä kertaa oikeasti hyvää ravipaikalla, Kuisma kertoi.

– Varmaankin kohta pikkuhiljaa voidaan ruveta vähän treenaamaankin hevosta.

Suomenhevosten tammadivarissa Mieletön Melinda oli paras. Tapio Perttunen ajoi takamatkalta startanneen hevosen matkalla keulapaikalle, mistä se vastaili varmoin ottein ykköseksi. Tammaa valmentaa Heidi Kivimaa.

– Voitto oli varma ja varaakin jäi. Hevonen on kehittynyt ja vauhtia on tullut lisää, Perttunen kommentoi.

Oikea T75-rivi

T75-1: 5 Kyle Web

T75-2: 9 Mieletön Melinda

T75-3: 10 Issakan Valo

T75-4: 9 Nemea Iceman

T75-5: 7 Wildrose Sala

T75-6: 3 Too Fit For You

T75-7: 2 Laxvikens Amiral

Seitsemän oikein -tuloksille: 76,99 euroa

Kuusi oikein: 1,57 e

Viisi oikein: ei voitto-osuutta

Source Link is.fi