Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_8323ff782407ba9b851ca1ac81a526be, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
KU: Yksi sana oli liikaa 75-vuotiaalle Liisalle – tarttui spraymaalipurkkiin – Uutisalue

KU: Yksi sana oli liikaa 75-vuotiaalle Liisalle – tarttui spraymaalipurkkiin

75-vuotias Liisa otti oikeuden omiin käsiinsä.

Tuusulan Riihikallioon on rakentumassa uudenkarhea koulu, joka päätettiin nimetä Riihikallion kampukseksi. Keski-Uusimaa kertoo nimivalinnan herättäneen närää paikallisessa 75-vuotiaassa Liisa Kirveksessä, joka suuntasi rakennustyömaalle spraymaalipurkin kanssa.

Työmaan metalliaitaan oli nimittäin viritelty kankaita, joissa lukee ”Riihikallion kampus” ja näkyy havainnekuva valmiista kampuksesta. Kirves päätti kirjoittaa spraymaalilla sanan ”kampus” päälle sanan ”koulu”.

Keski-Uusimaalle Kirves sanoo aikovansa välttää kampus-sanaa ”lopun elämäänsä”. Hän toivoo yhden naisen tempauksen herättävän vähintäänkin keskustelua.

Kampus-sanaa Kirves kertoo vastustavansa, koska hän pitää sitä turhana muotilainana. Naisen haluna on vaalia suomen kieltä.

Lisäksi ongelmana on, että sanaa käytetään pelkän koulun kohdalla. Tuusulaan ei ole rakenteilla korkeakoulualuetta, jossa myös asuttaisiin. Teostaan hän sanoo kantavansa täyden vastuun.

Tuusulan kaupungin sivuilla Riihikallion kampuksen hehkutetaan luonnon olevan tärkeä osa kampusta sekä kampuksen yhdistävän ensi kertaa maa- ja kaukolämmön. Kyseessä on yhtenäiskoulu, joka ”palvelee sekä alueen lapsia ja nuoria koko heidän koulutaipaleellaan että muita alueella asuvia”.

Eikä siinä vielä kaikki. Tuusulaan on myös rakentumassa kaksi muutakin kampusta: Tuusulanjärven kampus ja Rykmenttipuiston kampus.

Source Link is.fi