Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_fdc8a48249348ba25888897fdb8bb1d6, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Hizbollah vastasi Israelin yölliseen rakettituleen iskulla – ainakin yksi kuollut – Uutisalue

Hizbollah vastasi Israelin yölliseen rakettituleen iskulla – ainakin yksi kuollut

Jatkuvat iskut lisäävät täysimittaisen yhteenoton vaaraa.

Ainakin yksi siviili on saanut surmansa Hizbollah-järjestön rakettitulituksessa Pohjois-Israeliin, kertoivat pelastusviranomaiset keskiviikkona. Hizbollah kertoi aikaisemmin ampuneensa kymmeniä raketteja Libanonista Israeliin rajan lähellä sijaitsevaan Kiryat Shmonan kaupunkiin.

Iranin tukeman Hizbollahin mukaan rakettitulitus oli vastaus Israelin iskusta rajan yli Libanoniin keskiviikon vastaisena yönä. Hizbollahia lähellä olevan pelastuspalvelun mukaan tulituksessa Habariyehin kylään kuoli seitsemän ihmistä.

Israelin armeijan mukaan iskun kohteena oli ”sotilastukikohta” ja kuolleet olivat ”äärijärjestön terroristeja”. Armeijan mukaan ryhmä suunnitteli iskuja Israeliin.

Israel ja Libanonin puolelta toimivat ryhmittymät, pääasiassa Hizbollah, ovat tulittaneet toisiaan lähes päivittäin sen jälkeen, kun Gazan sota alkoi lokakuun alussa. Libanonissa on kuollut tulituksen seurauksena liki 340 ihmistä, valtaosa heistä militantteja, mutta myös kuutisenkymmentä siviiliä.

Israelissa kuolleita on 18, joista yli puolet oli sotilaita.

Vaikka kumpikin osapuoli on vakuuttanut, etteivät ne halua täysimittaista sotaa, jatkuvat iskut ovat nostaneet yhteenoton riskiä. Israel ja Hizbollah kävivät tuhoisan sodan vuonna 2006.

Source Link is.fi