Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_28b64e1945ad1077dcfbf4fcbd43fe49, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
HJK nappasi upean voiton ja pelaa jälleen eurolohkoissa – näin valtavan rahasumman voitto takaa helsinkiläisille – Uutisalue

HJK nappasi upean voiton ja pelaa jälleen eurolohkoissa – näin valtavan rahasumman voitto takaa helsinkiläisille

Helsingin Jalkapalloklubi eteni komeasti jatkoon Euroopan liigan kolmannen karsintakierroksen otteluparistaan slovenialaista Mariboria vastaan yhteismaalein 3–0.

HJK voitti avausosan Sloveniassa 2–0 ja oli nyt kotikentällään Töölössä parempi lukemin 1–0. Klubin maalin iski Lucas Lingmanin oivallisesta syötöstä Santeri Hostikka.

Kenttätapahtumat olivat koko ottelun hyvin helsinkiläisten hallussa, eikä Maribor saanut juuri luotua hyviä maalipaikkoja. Hostikan maalin jälkeen isännillä ei ollut ottelussa minkäänlaista hätää. Kokeneet Atomu Tanaka ja Perparim Hetemaj toivat kentällä päästyään HJK:n peliin tarvittavaa rauhallisuutta.

Voittonsa ansiosta HJK varmisti paikkansa vähintään Konferenssiliigan lohkovaiheessa. Sillä on mahdollisuus edelleen myös pykälää korkeamman tason turnauksen Euroopan liigan lohkoihin.

HJK kohtaa karsintojen viimeisessä vaiheessa tanskalaisen Silkeborgin.

Hienon urheilullisuuden mahdollisuuden lisäksi Mariborin kaataminen tietää HJK:lle tuhtia tilipäivää. Tähän mennessä Klubin kassaan on jo kilahtanut 1 250 000 euroa palkintorahaa. Karsintojen playoff-kierroksen ottelu tietää automaattisesti 750 000 euron lisätienestiä, jolloin potti nousee jo kahteen miljoonaan euroon.

Lohkovaihe on kuitenkin se todellinen jättipotti. Konferenssiliigan lohkopaikka tuo tilille suoraan 2,94 miljoonaa euroa. Lisäksi jokaisesta voitosta lohkovaiheessa tienaa 500 000 euroa ja tasapelistä 166 000 euroa. Varmistunut summa on siis jo lähes viisi miljoonaa euroa, mutta pottia on mahdollista kasvattaa merkittävästi.

Euroopan liigassa summat olisivat tietysti vielä suurempia, mutta jo tässä vaiheessa HJK on varmistanut itselleen sievoisen palkintorahapotin.

HJK pelaa lohkovaihetta neljättä kertaa historiassaan. Kaudella 1998–99 se pelasi Mestarien liigassa, 2014–15 Euroopan liigassa ja viime kaudella Konferenssiliigassa.

Source Link is.fi