Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_709a0e397f3430092bc18b65adeb1669, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Hovia syytetään salailusta: onko prinsessa Dianan hauta sittenkin tyhjä? Hautajaisyön oudot tapahtumat käynnistivät sitkeät huhut – Uutisalue

Hovia syytetään salailusta: onko prinsessa Dianan hauta sittenkin tyhjä? Hautajaisyön oudot tapahtumat käynnistivät sitkeät huhut

Great Brington, Britannia.

Great Bringtonin kylä vain muutaman kilometrin päässä prinsessa Dianan lapsuudenkodista Althorpin kartanosta on kuin suoraan sadusta tai tv:n suosikkisarja Emmerdalesta. Kuvankaunis maalaiskylä paistattelee auringossa, kaikki reilut 200 asukasta tuntevat toisensa ja tervehtivät tuttuja kadulla aurinkoinen hymy kasvoillaan.

Northamptonissa sijaitsevan kylän unelias arki muuttui merkittävästi 20 vuotta sitten prinsessa Dianan kuoltua. Kun Dianan veli, jaarli Charles Spencer avasi Althorpin ovet yleisölle, Great Brington sai osansa Dianan kotikonnuille vaeltavista faneista ja mediasta. Kaikki halusivat tutustua katuihin, joilla Diana oli nuorena kävellyt.

Prinsessa Diana vietti nuoruudessaan paljon aikaa Spencerien sukukartanon lähellä olevassa pikkukylässä.

Prinsessa Diana vietti nuoruudessaan paljon aikaa Spencerien sukukartanon lähellä olevassa pikkukylässä.

Vuonna 2003 paikallisten ja Diana-pyhiinvaeltajien välillä kuohahti, kun kymmeniä paikalliseen pubiin opastavia kylttejä varastettiin. Närää herättivät myös kylän läpi Althorpiin matkanneet autoilijat, jotka tukkivat kapeat kadut.

Kyläläiset muistavat Great Bringtonin hulinavuodet hyvin, joskin kiinnostus on laantunut merkittävästi.

– Ei täällä turisteja ole nyt oikeastaan näkynyt, korkeintaan Althorpiin matkaavia autoja, paikalliset kertovat.

Great Bringtonin ollessa Diana-fanien mekka moni paikallinen yrittäjä löi rahoiksi. Paikallinen posti ryhtyi mainostamaan suklaaherkkujaan Walesin prinsessan suosikkimakeisiksi, ja jo 1800-luvulla perustettu Fox and Hounds -pubi muutti nimensä Althorp Coaching Inniksi ja otti Diana-kytköksen avosylin vastaan.

– Tehän olette jo kylän keskustassa, charmantisti harmaantunut brittiherrasmies opastaa tietä kysyviä Ilta-Sanomien toimittajia.

Sininen kyltti mainostaa Althorp Coaching Inn -pubia, joka oli Dianan kantapaikkoja nuoruudessa. Great Bringtonin kylä sijaitsee aivan Spencerien kartanon naapuristossa.

Keskusta koostuu käytännössä pubista ja postitoimistosta. Althorp Coaching Inn mainostaa olleensa Dianan kantapaikkoja prinsessan nuoruudessa. Kyselykierros pubissa tuottaakin heti hedelmää: henkilökunta muistelee mielellään prinsessan vierailuja maalaispubiin.

– Prinsessa kävi täällä jatkuvasti. Hän viihtyi kylässä, sillä täällä hän sai todella olla oma itsensä. Ilman paparazzeja, uteliaita silmäpareja ja yleisöä, pubin tarjoilija Ruth kertoo.

Prinsessan veli, jaarli Charles Spencer on saanut julkisuudessa paljon kritiikkiä päätöksestä muuttaa Spencerien kartano turistinähtävyydeksi. Jaarli avasi Althorpin yleisölle 1998. Suurimpana yleisömagneettina toimi Dianan asuista ja henkilökohtaisista tavaroista koottu näyttely. Se suljettiin 2013, ja tavarat ovat nyt prinsessan lapsien Williamin ja Harryn hallussa.

Althorp Coaching Innin tarjoilija Ruth ja muut paikalliset ovat kuulleet vuosien saatossa kaikki mahdolliset salaliittoteoriat Dianan kuolemaan liittyen.

Jaarlin on syytetty rahastavan siskonsa kuolemalla. Mutta mitä mieltä Great Bringtonin asukkaat ovat Althorpista ja jaarlista?

– Ihmiset pitävät jaarlista. Hän tekee paljon työtä Great Bringtonin hyväksi, esimerkiksi tukee kylän koulua, ja se onkin nimetty Althorpin mukaan, Ruth kertoo.

– Dianan velihän meni naimisiin St. Maryn kirkossa. Ennen Dianan kuolemaa kyläläiset saivat käydä Althorpissa melko vapaasti tutustumassa kartanon maihin. Dianan kuoleman jälkeen turvatoimia ymmärrettävästi tiukennettiin,

– Kylällä on pitkä historia ja Althorpissa vierailevat ihmiset tulevat usein katsomaan myös St. Maryn kirkkoa, jossa ovat Spencerin sukuhaudat. William ja Harry vierailevat käsittääkseni melko usein Althorpissa ja ovat läheisiä jaarlin kanssa. Kylässä en muista heitä koskaan nähneeni, Ruth sanoo.

Mitä Dianan hautajaisia edeltävänä yönä tapahtui?

Kylään liittyy myös monia legendoja ja salaliittoteorioita. Sitkeiden huhujen mukaan prinsessa Dianan hautapaikka ei olisikaan Althorpin kartanon mailla vaan Great Bringtonissa, St. Maryn kirkossa. 1200-luvulla rakennetussa kirkossa on Spencerien sukuhauta, ja se on myös prinsessa Dianan isän viimeinen leposija.

Historioitsijat ja brittimedia ovat kyseenalaistaneet, että prinsessa todellakin olisi haudattu pienelle saarelle Spencerien maille. Asiantuntijat ovat huomauttaneet, ettei maaperä sovellu hautaamiseen.

Lisää vettä myllyyn löivät Dianan hautajaisiin liittyneet turvatoimet. Hautajaispäivänä medialla tai yleisöllä ei ollut asiaa Althorpiin, ja Great Bringtonin kadut suljettiin. Hautajaisten jälkeisenä päivänä brittimedialle kerrottiin, että St. Maryn kirkon savupiipusta olisi yöllä noussut savua. Oliko Diana tuhkattu salaa kirkossa?

St. Maryn kirkon krypta on monien Spencerien viimeinen leposija – väitteiden mukaan myös prinsessa Dianan.

Näin ainakin uskovat ne turistit, jotka ovat kirjoittaneet kirkon vieraskirjaan vierailleensa juuri prinsessan oikealla hautapaikalla.

St. Maryn työntekijät eivät halua kommentoida hautapaikkaan liittyviä huhuja IS:lle, mutta paikalliset uskovat, etteivät väitteet ole täysin tuulesta temmattuja.

Althorpin entiset työntekijät ovat kyläläisten mukaan kuiskutelleet, että Dianan uurna olisi viety salaa sukuhautaan. Väitteiden mukaan todellista hautapaikkaa ei kerrottu julkisuuteen, sillä Spencerit halusivat suojella rauhaisaa pikkukylää.

Dianan kuolema puhuttaa kyläläisiä yhä 20 vuotta tragedian jälkeenkin, eikä moni halua puhua tapahtuneesta nimellään.

– Olen kuullut väitteistä, että uurna olisikin viety sukuhautaan, eikä olisikaan Althorpissa. Maaperä kartanon mailla on kuulemma liian soista. Miksi ihmeessä perhe valehtelisi hautapaikasta? eräs kyläläinen ihmettelee.

Althorp Coaching Innin työntekijät ovat kuulleet baaritiskin takana villeimmätkin salaliittoteoriat prinsessan kuolemasta.

– Niinhän sitä sanotaan, että Diana olisikin haudattu sukuhautaan, isänsä viereen, Ruth virnistää ja jatkaa.

– Paikallisilla on asiasta tietysti oma teoriansa, ja näitä huhuja on liikkunut vuosikausia, hän kohauttaa olkapäitään.

Charles Spencer torppasi jälleen hautapaikkahuhut heinäkuussa radiohaastattelussa. Hän korosti Dianan hautaamisen sukuhautaan olleen liian vaarallista.

– Hänen hautaamisensa Althorpiin oli turvallisin ratkaisu. Se tuntui luonnollisesta, hän kertoi haastattelussa.

Source Link is.fi