Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_7fe48c214c84eeb49844944846ce8b36, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Huima veto! Rosa Pohjolaiselle uransa paras maailmancup-sijoitus – Uutisalue

Huima veto! Rosa Pohjolaiselle uransa paras maailmancup-sijoitus

Alppihiihtäjä Rosa Pohjolainen ylsi uransa parhaaseen sijoitukseen naisten maailmancupissa, kun hän oli 14:s Itävallan Schladmingissa lasketussa pujottelukilpailussa.

USA:n Mikaela Shiffrin laski voittoon. Toiseksi laskenut slovakialainen Petra Vlhova varmisti pujottelucupin voiton. Shiffrin löi Vlhovan 0,15 sekunnilla. Saksalainen Lena Dürr sijoittui kolmanneksi, 0,93 sekuntia kärjestä.

18-vuotiaan Pohjolaisen aiempi paras maailmancup-sijoitus oli viime marraskuulta Kittilän Levin pujottelun 24. sija. Nyt kohennusta tuli komeasti kymmenen pykälää.

Pohjolainen oli jo ensimmäisen laskunsa jälkeen 14. sijalla ja säilytti asemansa toisessa laskussaan. Pohjolaisen tietä hyvään loppusijoitukseen silotti kuuden laskijan ulosajo toisella kierroksella. Aikaeroa kärkeen kertyi 1,92 sekuntia.

Shiffrinille voitto oli pujottelun maailmancupissa kautta aikojen ennätyksellisesti 47:s.