Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_db7dfd352353fbc324340279a9394b55, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Huimaa draamaa Superpesiksen suurotteluissa – finaalipaikat katkolle – Uutisalue

Huimaa draamaa Superpesiksen suurotteluissa – finaalipaikat katkolle

Superpesiksen finaalipaikat ovat ensi kertaa katkolla tiistaina.

• Vimpeli–Manse 1–0 (4–4, 5–3), voitot 2–1

• Sotkamo–Kempele 2–1 (4–6, 6–5, 1–0), voitot 2–1

Syksy tulee, ja pesäpallossa panokset kasvavat. Sunnuntaina ne olivat jo lähellä huippua, kun miesten Superpesiksen välierissä molemmat sarjat siirtyivät kolmansiin osaotteluihin tasatilanteessa 1–1.

Molemmat suursuosikit, Vimpelin Veto ja Sotkamon Jymy, joutuivat sunnuntaina todella tiukoille. Molemmat veivät lopulta dramaattisten vaiheiden jälkeen kotiottelut nimiinsä ja siirtyivät välieräsarjoissa 2–1-johtoon.

Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Vimpelissä Manse PP tarrasi kiinni avausjakson voittoon, kun se hurjasteli avausjakson kolmannen tasoittavalla Henri Puputin läpilyönnin siivittämänä kaikkiaan neljä juoksua ja kampesi 4–1-johtoon.

Vimpeli kesti kuitenkin tiukassa paikassa ja tasasi viimeisessä sisävuorossaan jakson loppulukemat 4–4:ään.

Toisen jakson ratkaisuksi muodostui Vimpelin toisen vuoroparin tasoittava sisävuoro, jossa se moukaroi viisi juoksua. Kruununa Aleksi Lassilan kunnari.

Manse kampesi seuraavan vuoron kolmella juoksullaan vielä iskuetäisyydelle, mutta Vimpeli kesti ja otti toisen kiinnityksen finaalipaikkaan 5–3-jaksovoitolla.

Sotkamossa kotijoukkue Jymy oli helisemässä ottelun alussa, ja Kempeleen Kiri johti kahden vuoroparin jälkeen jo juoksuin 6–0.

Lyöjäkuningas Roope Korhonen tyhjensi pajatson neljän juoksun arvoisesti vielä avausjakson viimeisessä sisävuorossa, mutta se ei riittänyt Jymylle jaksovoittoon.

Kempeleen toinen peräkkäinen vierasvoitto oli toisella jaksolla todella lähellä. Neljännen vuoroparin aloittavalla sisävuorolla Sami Haapakoski löi Tuomas Jussilan kotiin ja tasoitti jakson 5–5:een.

Tiukimmassa paikassa esiin astui kuitenkin jälleen Sotkamon legenda Roope Korhonen, joka kotiutti Elmeri Purmosen ja toi Sotkamolle trillerimäisen 6–5-jaksovoiton.

Supervuoroparin sankari oli vähemmän yllättäen jälleen Korhonen. Tällä kertaa hän löi kotiin Jere Vikströmin, ja Sotkamo juhli Hiukassa niukkaakin niukempaa voittoa.

Finaalipaikat ovat katkolla Vimpelille ja Sotkamolle tiistaina neljänsissä välierissä, jotka pelataan Tampereella ja Kempeleellä.