Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_bdc732091539732a3986a9a508a388fe, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Huipputallin hevoset yllättäjän roolissa – ”Jarin hevosta ei kai voita kukaan” – Uutisalue

Huipputallin hevoset yllättäjän roolissa – ”Jarin hevosta ei kai voita kukaan”

Seitsenkertainen vuoden ravivalmentaja Markku Nieminen ei mielellään selittele suojattiensa alakanttiin sujuvia suorituksia. Jos pyörä ei pyöri radalla, vastustajat ovat olleet parempia ja sillä sipuli.

Lauantaina Kasvattajakruunun loppukilpailussa 24 000 euron ykköspalkinnosta kilpailevat Time Match ja Top Class Kemp olkoot poikkeuksia, jotka vahvistavat säännön. Molemmilla hevosilla on selkeät syyt siihen, miksi toissa viikolla ajetuista välieristä ei tullut menestystä.

Niemisen tallilla ei oltu lainkaan pettyneitä, vaikka ikäluokan kärkihevosiin 2-vuotiaasta saakka kuulunut Time Match jätettiin viidenneksi suurena ennakkosuosikkina.

– Sitä osattiin odottaakin, sillä edellisen startin jälkeen oriin jalat turvottelivat ja siinä kävi joku virus. Ennen välierää ei päästy ajamaan juuri muuta kuin kävelyä. Siihen nähden hevonen teki ihan hyvän juoksun meidän mielestä.

Lauantaina Seinäjoella on kaiken järjen mukaan luvassa eri luokan suoritus.

– Time Matchin pitää olla nyt parempi. Tai jos ei ole, sitten on jäätävä tauolle. Jarin hevosta ei kai voita kukaan, mutta sijat 2–5 ovat mahdollisia.

Niemisen mainitsema vastustaja on Jari Kinnusen ohjastama ja valmentama Shackhills Twister, joka hurmasi välierissä johtavan rinnalta. Kinnunen pääsi valitsemaan ruunalle finaaliin kakkosradan, joten moni odottaa ennakkosuosikilta koko matkan johtoa.

Se tarkoittaisi Shackhills Twisterin uran ensimmäistä suurkilpailuvoittoa. Kriteriumissa tuli niukka tappio Planbeelle, joka on myös vastassa lauantaina.

Niemisen tallin toinen finalisti Top Class Kemp avasi välierässä niin tulisesti auton takaa, että saattaa haastaa Shackhills Twisterin kiihdytyksessä. Tämänkin valmennettavansa urjalalainen odottaa petraavan, vaikka välierän sijoitukseksi jäi viides.

– Top Class Kemp avasi viimeksi lujaa kovassa lähdössä ja teki meidän mielestä hyvän juoksun, vaikka puutuikin hieman lopussa. Ruunan pitäisi parantaa tähän lähtöön oleellisesti. Ennen viime kisaa oli probleemia ja kovin paljoa ei päästy ajamaan ennen sitä.

Ravurit sairastelevat syksyisin paljon, kun pöpöt kiertävät talleilla. Myös Niemisen tallin ykköstähti tykkitamma Willow Pride oli sairaana välillä. Se selvisi lyhyellä paussilla ja palaa kehiin avoimessa T75-lähdössä lauantaina.

Rata-arvonnassa ei ollut tuuria. Salama-avaaja joutui takariviin.

– Willow Pride ei ollut hirmu kipeänä, mutta kun kurkussa näkyi rakkuloita, ei tietenkään ajettu Vermossa toissa lauantaina. Muuten olisi ihan hyvät odotukset nyt, mutta lähtöpaikka on tosi ikävä. Kuski saa tehdä töitä koko rahan edestä, kun katselee mistä raosta tulisi lopussa.

Source Link is.fi