Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_595679bfd639df631423b86b2b05385c, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Ranskan sisäministeri perui tapaamisensa brittikollegan kanssa protestina pää­ministeri Johnsonin kirjeelle – Uutisalue

Ranskan sisäministeri perui tapaamisensa brittikollegan kanssa protestina pää­ministeri Johnsonin kirjeelle

Ranskan sisäministeri Gerald Darmanin on perunut sunnuntaiksi suunnitellun tapaamisen Britannian sisäministeri Priti Patelin kanssa. Darmanin kertoo peruneensa tapaamisen protestina pääministeri Boris Johnsonin siirtolaisasiaa käsitelleen kirjeen takia.

Darmaninin mukaan Johnsonin Ranskan presidentti Emmanuel Macronille osoittama kirje, jossa ehdotettiin, että kanaalin yli Britanniaan matkanneet siirtolaiset voitaisiin palauttaa takaisin Ranskaan, oli pettymys.

Darmanin sanoo, että kirjeen julkistaminen vain pahensi asiaa, minkä vuoksi hän täytyy perua tapaaminen Patelin kanssa.

Siirtolaiskriisiä käsittelevä ministerikokous määrä järjestää ilman Britanniaa

Kaikkien Englannin kanaalin rannikkovaltioiden ministereiden oli määrä tavata Ranskan isännöimässä kokouksessa Calaisissa sunnuntaina.

Darmaninille läheinen lähde kertoi AFP:lle, että tapaaminen aiotaan järjestää muiden ministerien kanssa, mutta ”kelvottoman kirjeen” jälkeen Patelia ei enää kutsuta. Kokouksessa on tarkoitus käsitellä siirtolaiskriisiä sen jälkeen, kun 27 siirtolaista kuoli turmassa Ranskan rannikolla.

–  Pidämme Britannian pääministerin julkista kirjettä mahdottomana hyväksyä, nimettömänä pysyttelevä lähde kommentoi.

Hänen mukaansa se on vastoin kollegojen kanssa käytyjä keskusteluja.

Lähteen mukaan sunnuntain tapaaminen järjestetään Ranskan, Belgian, Alankomaiden, Saksan ja Euroopan komission kesken.

Britannian liikenneministeri Grant Shapps kehoitti perjantaina Ranskaa harkitsemaan uudelleen Patelin kutsun perumista sunnuntain kokouksesta.

–  Toivon, että Ranska harkitsee asiaa. Se on meidän etujemme mukaista. Se on heidän etujensa mukaista, Shapps sanoi BBC:lle.

Shapps huomautti myös, että ihmissalakuljetukseen Ranskasta Englantiin puuttuminen vaatii yhteistyötä.

–  Meidän on ehdottomasti tehtävä yhteistyötä tässä. Kuinka me ratkaisemme nämä ongelmat, jos emme työskentele yhdessä?

Johnson kirjoitti Macronille torstaina kirjeen, jossa hän esitti siirtolaisia koskevan pyyntönsä. Tämän jälkeen Johnson julkaisi poikkeuksellisesti koko kirjeen sisällön Twitterissä.

Source Link is.fi