Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_2f13931b1d04d6263235648b31469a1d, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Hurja väite F1-kauden päätösjupakasta: Mercedes teki kovan sopimuksen Fian kanssa – Uutisalue

Hurja väite F1-kauden päätösjupakasta: Mercedes teki kovan sopimuksen Fian kanssa

F1-kauden 2021 päätöshetkien tapahtumista alkanut kohu hiertää uudenkin vuoden puolella F1-maailman kärkihahmojen välejä.

Mykkäkoulua pitävän Lewis Hamiltonin jatkosuunnitelmista ei ole vieläkään varmuutta. Kisajohtaja Michael Masin kiistanalaisten päätösten myötä maailmanmestaruuden menettänyt Hamilton odottaa kansainvälisen autoliitto Fian selvitystä päätöskilpailun tapahtumista.

Lue lisää: Lähteet: Lewis Hamiltonin tilanteesta uutta tietoa – tästä mökilleen linnoittuneen britti­mestarin mykkäkoulussa on kyse

Hamiltonin jatkon lisäksi myös pitkin viime kautta kovan kritiikin kohteena olleen Masin asema kilpailujohtajana on vaakalaudalla.

Abu Dhabin päätöskisassa Max Verstappen ohitti Hamiltonin viimeisellä kierroksella ja vei maailmanmestaruuden. Viimeistä kierrosta edeltäneen turva-auton aikana Masi veti sääntömutkia suoriksi, jotta kilpailu ei päättynyt turva-auton perässä.

Mercedes harkitsi kisan lopputuloksesta valittamista monen päivän ajan kisan jälkeen, mutta päätti lopulta antaa asian olla.

BBC:n sisäpiirilähteen mukaan Mercedes luopui valituksestaan päästyään sopimukseen Fian kanssa. Lähteen mukaan sopimuksen ehtona oli, että kilpailujohtaja Masi ja Fian yksipaikkaisten autoluokkien tekninen johtaja Nikolas Tombazis eivät jatkaisi nykyisissä asemissaan kaudella 2022.

Mercedes on kieltänyt tällaisen sopimuksen olemassaolon. BBC:n mukaan talli vakuuttaa, että he luopuivat valituksestaan saatuaan vakuutuksen, että Fia suhtautuu päätösosakilpailun tapahtumiin asian vaatimalla vakavuudella.

Sky Sportsin toimittaja Craig Slater raportoi maanantaina, että Mercedeksellä odotetaan kovin kiinnostuneena Fian selvityksen tuloksia.

– Olen ymmärtänyt, että Mercedes haluaa selvityksestä konkreettisia tuloksia. Mitä kauemmin selvityksessä menee, sitä pahempi Lewis Hamiltonin tilanne on – ja tämä on suoraan luotettavasta lähteestä, Slater totesi Sky Sportsin jutussa.

F1-kauden ensimmäinen testirupeama alkaa 23. helmikuuta, ja ensimmäinen kisaviikonloppu käydään Bahrainissa 18.–20.3.

Source Link is.fi