Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_4e4cc0639c9a6e818691b4385bdea35e, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Husissa tehtiin merkittävä toimenpide ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa – Uutisalue

Husissa tehtiin merkittävä toimenpide ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa

Vastaavia laitteita on asennettu maailmanlaajuisesti lapsipotilaille alle kymmenen.

Uudessa lastensairaalassa on asennettu Suomen ja Pohjoismaiden ensimmäinen uuden sukupolven rytmihäiriötahdistin lapsipotilaalle, tiedottaa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS.

Ekstravaskulaarista rytmihäiriötahdistinta (EV-IDC) käytetään henkeä uhkaavien kammioperäisten sydämen rytmihäiriöiden hoitoon.

Se hoitaa automaattisesti henkeä uhkaavan rytmihäiriön käyttämällä ylitahdistushoitoa tai antamalla sähköiskun sydämen ollessa kammiovärinässä.

Äkillisten sydämen rytmin taukojen yhteydessä laite tahdistaa sydäntä, millä turvataan riittävä syke.

Se yhdistää HUS:in mukaan perinteisen suonensisäisen ja uudemman ihonalaisen tahdistimen hyvät puolet.

Laite asennetaan kokonaan verisuoniston ja sydämen ulkopuolelle. Asennustavalla vältetään monet perinteiseen rytmihäiriötahdistimeen liittyvät ongelmat kuten laskimon tukkeutuminen ja verivälitteiset tahdistininfektiot.

Lastenkardiologi Ilkka Jaakkola HUS:in Uudesta lastensairaalasta sanoo tiedotteessa, että potilas oli maailman seitsemäs lapsi, jolle vastaava tahdistin asennettiin.

– Lastenkardiologit ovatkin odottaneet pitkään tahdistinta, joka olisi kokonsa puolesta soveltuvampi lapsipotilaille ja jolla voitaisiin välttää suonensisäisiin johtoihin liittyvät ongelmat, sanoo lastenkardiologi Jaakkola tiedotteessa.

Jaakkolan mukaan tulevaisuudessa nähdään, täyttääkö uusi tahdistinmalli sille asetetut odotukset.

Lapsipotilailla yleisimmät sydänsairaudet ovat HUS:in mukaan synnynnäisiä sydämen rakennevikoja.

Myös erilaiset rytmihäiriöt ovat lapsilla ja nuorilla melko tavallisia, mutta valtaosa niistä on hyvälaatuisia.

Vakavat kammioperäiset rytmihäiriöt ovat sen sijaan harvinaisia ja liittyvät perinnöllisiin rytmihäiriösairauksiin, rakenteellisiin sydänvikoihin tai sydänlihaksen sairauksiin.

Source Link is.fi