Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_d7bf6d15ae297d1271a79237545bc636, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Huuhkajat päätyi harvinaiseen ratkaisuun ennen huipputärkeää Slovenia-ottelua – Markku Kanervalta tiukka näpäytys tanskalaiskollegalleen – Uutisalue

Huuhkajat päätyi harvinaiseen ratkaisuun ennen huipputärkeää Slovenia-ottelua – Markku Kanervalta tiukka näpäytys tanskalaiskollegalleen

Suomi kohtaa Slovenian lauantaina kello 19.00 Ljubljanassa pelattavassa jalkapallon EM-karsintaottelussa. Yle näyttää suorat lähetykset kaikista Huuhkajien karsintaotteluista.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue teki harvinaisen ratkaisun ennen lauantain huipputärkeää EM-karsintaottelua Sloveniassa. Huuhkajien joukkue ei käynyt torstaina lainkaan harjoituskentällä.

Huuhkajat saapui Ljubljanaan maanantaina, joten yhteinen valmistautumisaika on ollut monia muita karsintaotteluita pidempi.

– Pitää miettiä pelaajien normaalia rytmiä. Yleensä pelataan viikon välein ja on yksi vapaapäivä jossakin vaiheessa viikkoa. Luulen, että oli hyvä pitää yksi vähän vapaampi päivä. Toki pelaajat olivat salilla, mutta emme pitäneet muuta palaveria, jotta pelaajat saivat ajatukset pois jalkapallosta. Täytyy miettiä, etteivät pelaajat kuormitu liikaa, päävalmentaja Markku Kanerva perusteli.

Slovenia ja Tanska ovat H-karsintalohkon kärjessä 13 pisteellään. Suomi sekä Kazakstan ovat kärkikaksikkoa pisteen perässä. Lohkon kaksi parasta etenee ensi kesän lopputurnaukseen.

Lohkoa on pelattu kuusi kierrosta, joten kullakin joukkueella on jäljellä neljä ottelua. Slovenia-vierasottelun jälkeen Huuhkajat palaa Suomeen, jossa se isännöi ensi tiistaina Kazakstania.

Suomi kaatoi Slovenian 2–0 kesäkuussa Helsingissä pelatussa kamppailussa. Nyt Slovenia saa pelata kotikentällään Ljubljanassa. Slovenia on hävinnyt kotikentällään viimeksi Ruotsille Kansojen liigassa kesällä 2022.

– Kotiyleisön tuki on merkittävä. Slovenia ei ole hävinnyt kertaakaan kuudessa viimeisessä kotipelissään. Pallonhallinta ei ole Slovenialle itsetarkoitus, mutta voi olla, että he tulevat sen ottamaan, Kanerva ennakoi.

Slovenia on vaarallinen vastustaja erityisesti erikoistilanteissa.

– Slovenian kikkapakista löytyy paljon erilaisia variaatioita. Oleellista on, että pelaajat pystyvät reagoimaan nopeasti, jos tapahtuu jotakin yllättävää. Asenne ratkaisee ja kuinka äijämäisiä pystymme olemaan.

Teemu Pukki ja Lukas Hradecky Suomen jalkapallon A-maajoukkueen, Huuhkajien, harjoituksissa ennen Slovenia-ottelua Ljubljanassa, Sloveniassa 13. lokakuuta 2023.

Teemu Pukki, Lukas Hradecky ja kumppanit ottivat tuntumaa Stozice-stadionin nurmeen perjantain treeneissä. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Oma kysymysmerkkinsä on Stozice-stadionin nurmi, joka ei vaikuta olevan erityisen hyvässä kunnossa. Huuhkajien perjantain treeneissä kentän kummassakin päässä oli alue, jossa ei saanut harjoitella.

– Yleensä suljetaan kuudentoista alue, mutta nyt suojeltava alue on vielä isompi. Jokin peruste siinä on, että he haluavat suojella rankkarialueita vähän isompaakin aluetta, Kanerva pohti ennen perjantain harjoituksia.

Tästä voit katsoa Markku Kanervan koko haastattelun huipputärkeän Slovenia-ottelun aattona.
Tästä voit katsoa Joel Pohjanpalon mietteet. Veneziaa edustava Pohjanpalo kertoi, että tuli poikkeuksellisesti autollaan vieraspeliin. Lukas Hradecky saisi kuulema kertoa vähemmän turkulaisjuttuja.

Kanerva kommentoi Skrabbin poissaoloa

Ruotsalaisen Kalmarin tanskalainen päävalmentaja Henrik Jensen hämmästeli hiljattain Aftonbladetille Simon Skrabbin puuttumista Huuhkajista. Skrabb pelaa Allsvenskanissa hienoa kautta, ja on tehnyt Kalmarille kuusi maalia sekä antanut kahdeksan maalisyöttöä.

Kanerva kertoi perjantain mediatilaisuudessa Ljubljanassa, että hän on jutellut Skrabbin kanssa.

– Totesin hänelle, että kilpailutilanne on tällä hetkellä äärimmäisen kova. Simon on tietyntyyppinen pelaaja. Kun hän oli viimeksi mukana, käytimme vähän erilaista ryhmitystä. Hän on pelannut hyvin, ja olen seurannut hänen otteitaan Kalmarissa, Kanerva sanoi.

Simon Skrabb fotograferad i Kalmar våren 2022.

Simon Skrabb puuttuu Huuhkajien miehistöstä. Kuva: Mats Ahlnäs / Yle

Laitapelaajana ja hyökkäävänä keskikenttäpelaajana viihtyvä Skrabb, 28, on nähty edellisen kerran Huuhkajissa marraskuussa 2019 Kreikkaa vastaan.

– On muitakin pelaajia, jotka ovat jääneet ulkopuolelle. Täytyy miettiä, mihin rooliin pelaajat sopisivat ja onko meillä käyttöä sen roolin pelaajille, jos tarvitsemme muutoksia eri pelitilanteissa. Aina täytyy tehdä kipeitä valintoja, Kanerva huomautti.

Ei ole jokapäiväistä, että seurajoukkuevalmentaja ihmettelee julkisuudessa maajoukkueluotsin pelaajavalintoja.

– Kyllä se sinänsä on aika harvinaista. Hänkin (Jensen) kokeneena valmentajana varmaan ymmärtää päävalmentajan tekevän päätökset joukkueen etua ajatellen.

– En tiedä, onko hän katsonut pelejämme. En tiedä, olisiko hänellä jokin ehdotus sitten, mihin rooliin ja kenen tilalle Simon Skrabb pitäisi panna. Vaikea sanoa, mutta jokaisella on oikeus omiin mielipiteisiinsä, Kanerva kuittasi.

Schüller: ”Pelaamme tosi isoista asioista”

Lauantain ottelun tulos määrittää pitkälle Huuhkajien mahdollisuuksia päästä EM-kisoihin. Jos lohkossa päädytään tasapisteisiin kahden joukkueen välillä, keskinäiset ottelut määrittelevät sijoitukset. Sikälikin Huuhkajien 2–0-kotivoitto Sloveniasta on merkityksellinen takataskussa.

Rasmus Schüller tietää panokset, mutta on samalla innoissaan siitä, että Huuhkajat on yhä täysillä mukana taistossa EM-kisapaikasta.

– Tietysti kuuden pisteen ottelu. Mutta olen tyytyväinen siitä, että olemme nyt tässä tilanteessa. Olemme jo karsintojen loppusuoralla ja pelaamme tosi isoista asioista. Kaikki on EM-kisapaikan suhteen vielä omissa käsissämme, Schüller mietti.

– Iso ottelu, mutta sitä ei kannata ylikorostaa. Meidän pitää löytää oikeanlainen hyvä draivi, liikaa ei voi puristaa tai suorittamisemme hajoaa, Schüller painotti.

Rasmus Schüller pikar sin slovenska motståndare.

Rasmus Schüller on ollut viime ajat isossa roolissa Huuhkajien keskikentällä. Kuva: Tomi Hänninen/Chilipictures

Source Link yle.fi