Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_a031807e6d88c7de091ca533a796c731, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Huuhkajat yrittää kaataa huiman tähtinipun – ranskalaislehdet ennakoivat ottelua pimeässä Suomessa: ”Olisi typerää sortua laiskuuteen” – Uutisalue

Huuhkajat yrittää kaataa huiman tähtinipun – ranskalaislehdet ennakoivat ottelua pimeässä Suomessa: ”Olisi typerää sortua laiskuuteen”

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue kohtaa MM-karsinnoissa Ranskan tiistaina Helsingissä kello 21.45. Ottelu suorana lähetyksenä Yle Puheella.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue pelaa pian yhden historiansa suurimmista otteluista, ainakin ajatellen jalkapallon MM-kisoja. EM-kisoissa Huuhkajat toki viime kesänä debytoi, mutta tänään tiistaina Suomi voi varmistaa ensimmäistä kertaa historiassaan paikan MM-jatkokarsinnoissa. Ottelu Helsingin olympiastadionilla Ranskaa vastaan alkaa kello 21.45.

Suomen vastustaja on kovinta kaliiberia, hallitseva maailmanmestari. Kaiken kaikkiaan Ranskan miesten jalkapallomaajoukkue on voittanut MM-kultaa kahdesti (1998 ja 2018) ja EM-kultaa niin ikään kahdesti (1984 ja 2000).

Ranskan maajoukkue vilisee maailman parhaita pelaajia, jotka johdattivat Les Bleus’n MM-kultaan Venäjällä 2018: Tottenhamia seuratasolla edustava maalivahti Hugo Lloris, Chelsean keskikentän työmyyrä N’Golo Kante, Real Madridin kokenut hyökkääjä Karim Benzema, Barcelonasta Atletico Madridiin palannut Antoine Griezmann sekä yksi maailman parhaista tai ainakin nopeimmista hyökkääjistä, PSG:n Kylian Mbappe – siinä vain joitakin esimerkkejä.

Suomen pienenä etuna voi olla se, että Ranska on jo MM-karsintalohkon voiton ja MM-kisapaikan varmistanut. Näin ollen päävalmentaja Didier Deschamps saattaa antaa hyvinkin näytönpaikkoja vähemmän viime otteluissa pelanneille. Joka tapauksessa Huuhkajia vastaan viheriölle astelee melkoinen tähtinippu.

Ranskan paras maalintekijä MM-karsinnoissa on ollut Griezmann kuudella osumalla, Mbappe on maalannut neljästi. Suomi ja Ranska kohtasivat edellisen kerran Lyonissa 7. syyskuuta, jolloin kotijoukkue oli parempi 2–0, Griezmann viimeisteli molemmat maalit.

Suomella on toki hyviäkin tuoreita muistoja Ranskasta, sillä joukkueet kohtasivat marraskuussa 2020, jolloin Suomi otti 2–0-voiton Marcus Forssin ja Onni Valakarin maaleilla. Kyse oli harjoitusottelusta, jossa Ranska oli kaukana todelliselta tasoltaan – ja sai siitä ranskalaislehdistöltä kovaa satikutia.

Teemu Pukki (numero 10) pelaa tänään sadannen maaottelunsa. Kuva Ranskan ja Suomen kohtaamisesta syyskuulta Lyonissa. Kuva: All Over Press

Ranska varmisti lohkovoiton jyräämällä lauantaina Kazakstanin 8–0. Mbappe hurjasteli neljä maalia, Benzema kaksi maalia, Griezmann ja Adrien Rabiot yhden osuman.

Urheiluun keskittyvä ranskalaislehti L’Equipe kirjoittaa, että Ranska voi lähteä Suomi-otteluun tyynenä. Lehden mukaan Ranska päättää vuotensa Suomessa, jossa ”pimeys laskeutuu jo keskellä iltapäivää”.

– Olisi typerää, jos Ranska sortuisi laiskuuteen, kirjoittaa L’Equipe viitaten siihen, ettei nykyisessä maaottelukalenterissa ole enää paljoa harjoitusotteluita, jolloin yhteispeliä voisi hioa ja uusia pelaajia testailla.

Ranska ei ole hävinnyt kilpailullista ottelua varsinaisella peliajalla 27 otteluun, viimeksi EM-karsinnoissa 2019 Turkkia vastaan. Kesän EM-kisoissa Ranska putosi jo neljännesvälierissä hävittyään Sveitsille, mutta ottelu ratkesi vasta rangaistuspotkukisassa.

L’Equipe muistuttaa, että Ranskan pitää pelata Helsingissä täysillä jatkaakseen tuota putkea, sillä Suomella ottelussa panosta riittää. Suomi on L’Equipen mukaan kääntänyt kurssiaan syksyllä vahvasti, ja noussut unelmoimaan MM-kisapaikasta.

– Suomi pelaa paikasta jatkokarsinnoissa ja unelmoi ensimmäisestä osallistumisestaan MM-kisoihin, ja samana iltana pelaa sadannen maaottelunsa Teemu Pukki, joka on idoli Norwichissa, missä No Pukki, no Party on motto, lehti kirjoittaa.

L’Equipe nostaa kaksi pelaajaa, joille illan ottelu Suomea vastaan on tärkeä näytönpaikka. He ovat viime aikoina avauskokoonpanon paikkansa menettäneet Bayern Münchenin puolustaja Benjamin Pavard sekä Evertonin pakki Lucas Digne.

Didier Deschamps on voittanut MM-kultaa sekä päävalmentajana että pelaajana. Kuva: All Over Press

Le Figaro -sanomalehti muistuttaa, että Ranska vieraili Helsingissä myös 2012 MM-karsinnoissa, jolloin kohta vuosikymmenen Ranskan päävalmentajana ollut Deschamps oli juuri aloittanut pestissään. Ranska voitti silloin 1–0 Abou Diabyn maalilla. Siitä joukkueesta maajoukkueessa pelaavat yhä Lloris sekä Benzema.

– Loistava mahdollisuus antaa yleensä vaihtopenkillä oleville peliaikaa ja näytönpaikkoja Qataria ajatellen, sillä seuraavat maaottelut pelataan vasta maaliskuussa, Le Figaro kirjoittaa.

Le Parisienin mukaan Ranska lähtee ”kesyttämään Helsingin kylmyyttä” tutulla 3–4–1–2-muodostelmalla, jossa nähtäneen pelaajamuutoksia edellisotteluihin verrattuna.

– Huuhkajat – lempinimi, jonka joukkue sai 2007, kun kyseinen lintu teki ihmeellisen esiintymisensä samalla stadionilla – ei ole koskaan pelannut MM-kisoissa. Voitto hallitsevasta maailmanmestarista veisi heidät jatkokarsintoihin, mikä olisi jo mahtavaa 5,5 miljoonan ihmisen kansalla, Le Parisien aloittaa ennakkonsa.

Le Parisienin mukaan varmasta kisapaikasta huolimatta päävalmentaja Deschamps saattaa laittaa avaukseen pelätyn kolmikkonsa Griezmann–Mbappe–Benzema saadakseen heille yhteisiä otteluita.

– Se ei ole ystävyysottelu, päävalmentaja oli sanonut, Le Parisienin mukaan.

Lue lisää:

Source Link yle.fi