Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_247bcd5c5144ca2addcd9fc11c89c585, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Ilves-pelaajan niska murtui – päävalmentaja kertoo nyt pelottavista hetkistä Kuopiossa – Uutisalue

Ilves-pelaajan niska murtui – päävalmentaja kertoo nyt pelottavista hetkistä Kuopiossa

Ilveksen Noora Mylläri loukkasi niskansa Kuopiossa pelatussa ottelussa tiistai-iltana.

Noora Mylläri.

Ilves-hyökkääjä Noora Mylläri loukkaantui kolmannessa puolivälieräottelussa. Kuva: Tomi Hänninen / Chilipictures

Mika Halonen,

Aino Paloniemi

Jääkiekon Naisten Liigassa puolivälieriä pelaavan Tampereen Ilveksen hyökkääjä Noora Mylläri loukkaantui ikävästi KalPaa vastaan tiistaina.

Tilanne sattui kolmannessa puolivälieräkohtaamisessa, kun Ilves haki tasoitusta loppuhetkillä. Kulmauksesta kiekkoa hakenut Mylläri jäi KalPa-pelaajan taklaamaksi. Mylläri lensi kaukalon laitaan pää edellä.

– Kulman kamppailutilanteessa sattui kova kontakti meidän pelaajan selkään. Hän oli niin irti laidasta, joten hän lensi sitä vasten pahannäköisesti, Ilveksen päävalmentaja Marjo Voutilainen kuvaili tapahtunutta.

Ottelu oli keskeytettynä noin vartin. Paikalle hälytettiin ambulanssi ja Mylläri kannettiin paareilla ulos kaukalosta.

– Se oli oikeastaan aika hämmentävä tilanne, koska kaikki ymmärsivät heti, että on vakavasta asiasta kyse. Jäälle saatiin onneksi heti ensiapuhenkilökuntaa.

Ainekset vielä pahempaan

Ilves tiedotti keskiviikkona, että Mylläri oli kuljetettu tutkimuksiin Kuopion yliopistolliseen sairaalaan. Tutkimuksissa havaittiin niskan murtuma.

Mylläri kotiutettiin sairaalasta yön aikana, ja tutkimukset jatkuivat Tampereella. Tämän hetkisten tietojen mukaan vamma ei vaadi leikkaushoitoa ja toipumisennuste on hyvä.

– Oli sinänsä onni onnettomuudessa, että noin vähäisillä vammoilla siitä selvittiin, Voutilainen sanoi.

Marjo Voutilainen.

Ilveksen päävalmentaja Marjo Voutilainen kertoi tunnelman Kuopiossa vakavoituneen Myllärin loukkaantumisen myötä. Kuva: Tomi Hänninen / Chilipictures

23-vuotias Mylläri on kotoisin Vaasasta. Hän siirtyi Sportista Ilvekseen kaudeksi 2022–23. Tällä kaudella Mylläri iski runkosarjassa Ilvekselle 29 ottelussa tehot 13+13=26.

KalPa voitti tiistain ottelun 2–0. Sanni Rantala vastasi voittomaalista ottelun puolivälin jälkeen. Elisa Holopainen osui vielä tyhjään maaliin Myllärin loukkaantumistilanteen jälkeen.

– Se varmasti vaikutti siihen, kaikki olivat hämillään ja epätietoisia siitä, mitä tässä nyt tapahtuu. Siinä meillä olisi ollut vielä mahdollisuus tasoittaa peli, mutta nyt se meni näin. Toisaalta tuollaiset terveysasiat ovat suurempia kuin jääkiekko.

Elisa Holopainen kuvassa.

Loppulukemat tyhjään maaliin viimeistellyt Elisa Holopainen arkistokuvassa. Kuva: Tomi Hänninen

Puolivälieräsarja katkolla lauantaina

KalPa johtaa ottelusarjaa voitoin 2–1. Ottelusarja on ensimmäistä kertaa katkolla kuopiolaisille lauantaina Tampereella. Tarvittaessa viides ottelu pelataan sunnuntaina Kuopiossa.

– Kaikki pelit ovat olleet todella tasaväkisiä ja kumpikin on voinut ne voittaa, Voutilainen kommentoi tyytyväisenä käynnissä olevaa ottelusarjaa.

Muissa puolivälierissä Kiekko-Espoo johtaa TPS:ää voitoin 2–0, HIFK Kärppiä 2–0 ja HPK Kuortanetta 2–0. HPK voi ottaa ratkaisevan kolmannen voiton keskiviikkoiltana, kaksi muuta sarjaa ovat katkolla torstai-iltana.

Source Link yle.fi