Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_c44a9bea165f54b3e81a9323c1f6cfa8, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Uutisankkuri Matti Rönkä jättää jäähyväiset – katso viimeinen lähetys suorana kello 20.30 – Uutisalue

Uutisankkuri Matti Rönkä jättää jäähyväiset – katso viimeinen lähetys suorana kello 20.30

Suositulla uutiskasvolla Matti Röngällä on illalla vuorossa uransa viimeinen tv-uutislähetys.

Ylen pitkäaikainen uutisankkuri Matti Rönkä juontaa tänä iltana viimeisen uutislähetyksensä pitkän ja menestyksekkään uransa päätteeksi.

Tässä jutussa voit seurata suorana, millaiset jäähyväiset Rönkä viimeisessä lähetyksessään jättää. Suora uutislähetys näkyy myös Areenassa ja TV1-kanavalla perinteiseen tapaan suorana kello 20.30 alkaen.

Inhimillinen ja varma ankkuri

Rönkä vieraili aiemmin keskiviikkona Radio Suomen Päivässä kertomassa ajatuksiaan urastaan ja eläkkeelle siirtymisestä.

Rönkä on aiemmin kuvaillut, että uutisjuontaja on keulakuva ja symboli. Hän kertoo pitävänsä erityisesti uutisankkuri-termistä vertauskuvan vuoksi.

– Ankkuri on se, mikä pitää laivan ja meren asennon suunnilleen samanlaisena. Se on uutisten symbolinen hahmo, se ihminen, joka katsoo lähetystä katsojan kanssa, Rönkä muotoilee Radio Suomen haastattelussa.

Rönkä aloitti Ylen uutisjuontajana 2000-luvun alussa. Hänen tyyliään ankkurina on kuvailtu inhimilliseksi, varmaksi ja luotettavaksi.

Rönkä kertookin, että uutisjuontajan täytyy todella ymmärtää kertomansa – kuljettaa ajatusta, hän muotoilee.

– Kokemuksen myötä kasvaa taju siitä, mitä tässä on tapahtumassa ja miltä tämä yleisön kohdalla tuntuu.

Ei konfetteja tai tähtitaivasta

Kravatti on kuulunut Röngän ankkuriunivormuun aina, ja niitä on kertynyt vuosien varrella vaatekaappiin sata.

Kravatti puetaan kaulaan myös viimeiseen lähetykseen, Rönkä kertoo.

– Kravatti ei minua mitenkään ahdista. Minulle se on ollut turvallinen, klassinen univormu ja sillä pääsen loppuun saakka.

Viimeisen lähetyksen kulku on käyty tavalliseen tapaan toimituksessa etukäteen läpi. Rönkä kertoo esittäneensä toiveen, että hän saisi poistua lyhytsanaisesti.

– Ei konfetteja tai tähtitaivasta. Joku ”Matti vuosien varrelta” -myötähäpeävideo varmaan on, ja sitten minä sanon jotakin lakonista, Rönkä naurahtaa.

Source Link yle.fi