Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_baeb371e55635a60ebf50882eb16faeb, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Ilves potki päävalmentajansa tylysti Antti Pennasen tieltä – tähtipelaaja vastaa nyt kuumaan kysymykseen – Uutisalue

Ilves potki päävalmentajansa tylysti Antti Pennasen tieltä – tähtipelaaja vastaa nyt kuumaan kysymykseen

Ilveksen pelaajat olivat erittäin pettyneitä KalPa-tappion jälkeen.

KalPa voitti Ilveksen viidennessä puolivälierässä maalien 4–2 ja eteni välieriin otteluvoitoin 4–1.

Kolme ensimmäistä kohtaamista ratkesivat vasta jatkoajalla, mutta kokonaisuudessa Ilvekselle ei jäänyt seliteltävää. KalPa oli pelillisesti edellä.

Tunnelmat Ilves-leirissä oli perjantaina todella apeat. Pelaajista näki, että tappio tuntui syvällä sielussa.

Ilveksessä ensimmäiset ottelunsa jo kaudella 2016–17 pelannut Joona Ikonen oli pelin jälkeen murheen murtama.

– Syvältä syö miestä. Paljon enemmän olisi haluttu, Ikonen sanoo ääni väristen.

Kaikesta näkee, että hyökkääjä olisi halunnut päättää toistaiseksi viimeisen kautensa Ilveksessä toisenlaisissa tunnelmissa.

– Vaikea heti tarkkaan sanoa, mistä jäi vajaaksi. Tehoton ylivoimapeli oli varmasti yksi syy. Kolme peliä meni jatkoajalle, tehokkaammalla viimeistelyllä tulokset niissä olisivat voineet olla onnistumalla erilaiset.

Ilveksen kannatushuivi lojui jäällä. Kuva: Kalle Parkkinen

Ilves sai pelata ottelusarjassa 35.47 minuuttia ylivoimaa, mutta ei tehnyt yhtäkään maalia.

– Toinen on omat virheet. Sarjasta olisi voinut tulla erilainen, ellemme olisi ensimmäisessä pelissä hölmöilleet 3–1-johtoamme päätöserässä.

Ikonen on nähnyt läheltä Ilveksen nousun pykälä kerrallaan sekä taloudellisesti että urheilullisesti SM-liigan suurseuraksi.

– Meillä oli taas loistava mahdollisuus, mutta emme pystyneet sitä käyttämään. Parina viime keväänäkin tuntui pahalta, kun emme päässeet finaaliin, mutta nyt tuntuu ehkä vielä pahemmalta.

– Hyvä runkosarja ei yhtään lämmitä, kun kausi päättyy näin suureen pettymykseen, Ikonen summasi.

Ikonen kuuluu pelaajiin, jotka kehittyivät liigan eliittipelaajiksi Jouko Myrrän aikana. Ilveksen seurajohto pani Myrrän pihalle Pennasen tieltä lokakuussa 2022, vaikka joukkue johti tuolloin SM-liigaa.

Mitä mieltä olet siitä, olisiko tulos ollut toisenlainen, jos Myrrä ei olisi saanut potkuja viime kaudella?

– Fanit voivat spekuloida millä vaan, mutta valmennuksesta ei tämä ollut kiinni. Me pelaajat siellä kentällä olemme, ja eri tilanteissa ratkaisut teemme. Olisi pitänyt yksinkertaisesti pelata paremmin, Ikonen sanoi.

Ikosen haikeutta lisäsi, että hän siirtyy ensi kaudeksi Ruotsiin Malmön joukkueeseen.

– Kokonaisuutena hienot muistot jää Ilves-vuosista. Toivottavasti saan vielä joskus uuden mahdollisuuden menestyä tässä seurassa, Ikonen sanoi.

Runkosarjan pistepörssin voittanut Oula Palve sanoi olevansa hämmentynyt.

– Jotenkin tyhjä olo. Emme mielestäni mitenkään huonosti pelanneet, mutta KalPa pelasi loistavasti. Hyvä meininki oli mielestäni joukkueessa koko ajan, kaikkemme yritettiin, mutta emme vain pystyneet voittamaan pelejä.

– Pelasimme ajoittain mielestäni jopa parempaa lätkää kuin runkosarjassa, mutta se parin ensimmäisen pelin tehoton ylivoima oli ehkä ratkaisevaa. KalPa pelasi loistavaa alivoimaa ja muutenkin kurinalaisesti, kun me vastaavasti ehkä turhaan hätäiltiin ja roiskittiin tietyissä tilanteissa kiekon kanssa.

Oula Palve sanoi olevansa hämmentynyt. Kuva: Kalle Parkkinen

Kokonaisuutena Ilveksellä on edessä syväanalyysin paikka.

Miksi joukkue ei saanut parastaan irti kauden tärkeimmissä peleissä?

Kylmä totuus on, että joukkueen peli puolivälieräsarjassa oli enemmän suorittamista kuin oikeanlaisessa flow-tilassa pelaamista.

Aivan liian moni jäi kauaksi parhaasta potentiaalistaan.

KalPalla tilanne oli aivan päin vastainen, kun jokainen pelaaja pystyi pelaamaan koko ajan rennosti taitojensa ylärajoilla.

KalPan päävalmentaja Petri Karjalainen kertoi onnistumisen salaisuuden olleen yksinkertainen.

– Päästettiin suitsista irti ja annettiin mennä.

Siinä hyvä ohjenuora Ilveksellekin tulevalle kaudelle, kun uusi päävalmentaja Tommi Niemelä ottaa joukkueen komentoonsa.

Source Link is.fi