Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_2f6f3426a5cd471748ae7fd1011ffe74, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Imatranajot täynnä tähtiä – Markku Alén kertoo ikimuistoisimmasta hetkestään – Uutisalue

Imatranajot täynnä tähtiä – Markku Alén kertoo ikimuistoisimmasta hetkestään

Imatra

Lauantaina kisayleisön joukossa nähtiin entisistä rallitähdistä Markku Alén, Tommi Mäkinen ja Simo Lampinen.

Alenille, 71, kyse on jokavuotisesta perinteestä. Muistoja Imatralta on kertynyt 50 vuoden ajalta.

– Olin täällä ensi kerran 1972, kun Jarno Saarinen varmisti mestaruutensa. Silloin tein täällä myös merkittävän yhteistyösopimuksen, Alen kertoo.

Sittemmin Alen on nähnyt kaikki aikansa huiput legendaarisessa katuratakilpailussa.

– Tämä on minulle kesän paras tapahtuma. Kyse on sellaisesta kaverien kohtaamisesta. Aikanaan se oli se risiinin tuoksu, joka toi tänne.

Tuttu mies Alenille on etenkin lajin 15-kertainen maailmanmestari Giacomo ”Ago” Agostini, jonka kanssa vaihdetaan tavallisesti kuulumiset.

– Tunnen ”Agon”, sillä ajoimme saman yhteistyökumppanin tiimissä aikanaan. Hieno mies, samoin kun Jarno, jonka näin muutaman kerran. Kaikki puhuvat yhä hänestä.

Kolminkertainen Jyväskylän Suurajojen voittaja Simo Lampinen piipahti Saksasta seuraamassa hurjaa menoa lauantaina.

Lampinen, 79, omaa innostusta moottoripyöräurheiluun isänsä Raine Lampisen innoittamana. Rallista tuli Simon laji, vaikka kaksipyöräisetkin olivat mielenkiinnon kohteena.

Vakava sairastuminen muutti kuitenkin elämän suuntaa jo teini-iässä.

– Isä osallistui Pyynikinajoon kahdeksan kertaa ja ”Eltsuunkin” muutaman kerran. Minä makasin 15-vuotiaana poliopotilaana Auroran sairaalassa, mutta kun siitä toivuin, niin kävin Kerkkoosta kymmenen kilometrin koulumatkan 200-kuutioisella pyörällä Porvoossa, Lampinen muistelee.

Source Link is.fi