Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_b017bcc9d2d4f2c0918ea0cc34179c21, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
IS tavoitti ukrainalaisen pastorin keskeltä kaaosta – ”Olimme juuri evakuoineet naisen, kun minuutteja myöhemmin räjähti” – Uutisalue

IS tavoitti ukrainalaisen pastorin keskeltä kaaosta – ”Olimme juuri evakuoineet naisen, kun minuutteja myöhemmin räjähti”

– Kolme minuuttia sitten kuulimme räjähdyksiä noin kilometrin päässä meistä. Evakuoimme juuri erään naisen erittäin vaaralliselta alueelta. Haimme hänet pois ja vain kaksi minuuttia myöhemmin venäläisten raketti räjähti juuri samalla alueella. Siellä näkyi isoja liekkejä.

Ylläolevalla videolla on Mokhnenkon torstaina kuvaamaa videomateriaalia Mariupolin keskustassa.

Pastorina Mariupolissa työskentelevä Gennady Mokhnenko vastaa puhelimeen kaaoksen keskellä.

– Oli suoranainen ihme, että saimme naisen evakuoitua juuri sillä hetkellä, koska räjähdyksessä tuhoutui useita taloja ja yksi ihminen kuoli ja kaksi loukkaantui, yksi loukkaantuneista oli lapsi.

Gennady Mokhnenko Mariupolin kaupungissa. Useita taloja on tuhoutunut räjähdyksissä.

Puhelun taustalta kuuluu kiihkeää puheensorinaa. Mokhnenko kertoo, että aikaa haastatteluun ei ole kuin muutama minuutti, koska hän ja seurakunnan työntekijät ovat juuri matkalla paikalliseen ostoskeskukseen.

– Saimme tietoa, että venäläiset olisivat lähettäneet raketteja ostoskeskukseen ja nyt olemme juuri matkalla sinne evakuoimaan ihmisiä.

Mariupol on yksi niistä alueista, missä Venäjän joukkojen kerrottiin uutistoimistojen mukaan nousseen maihin.

Ihmiset pelkäävät, kertoo Mokhnenko.

– Ihmiset ovat todella peloissaan. Ihmiset istuvat kotona ja rukoilevat turvallisuutensa puolesta.

Hän itse ei kuitenkaan myönnä pelkäävänsä.

– En ole peloissani, mutta olen hyvin vihainen siitä, miten lännen johtajat suhtautuvat tähän tilanteeseen. Lännen johtajat pohtivat sanktioita, mutta se ei ole oikea vastaus.

–  Me tarvitsemme yhdysvaltalaisia lentokoneita paikalle. Tarvitsemme armeijajoukkoja joka puolelta länttä. Silloin Putin lopettaa toimensa välittömästi. Venäläiset eivät pelkää sanktioita, he haluavat vain valtaa, Mokhnenko kertoo.

Donetskista kotoisin oleva Mokhnenko on tottunut sotaan. Hänen mukaansa Venäjän hyökkäys ei tullut yllätyksenä.

– Emme olleet yllättyneitä Venäjän hyökkäyksestä. Olimme osanneet odottaa tätä, kun Putin puhui asiasta koko maailmalle. Me emme koskaan luota, jos he sanovat, etteivät aio hyökätä.

Mokhnenko kertoo, että nyt täytyy lähteä. Hänellä on kuitenkin vielä yksi toive.

– Olkaa kilttejä ja rukoilkaa maamme puolesta ja pysäyttäkää tämä sota.

Source Link is.fi