Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_41fe7f725f553ce1ab2046906f16490b, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
ISW: Tämä on Putinin viimeinen oljenkorsi Ukrainassa – Uutisalue

ISW: Tämä on Putinin viimeinen oljenkorsi Ukrainassa

Vladimir Putinin toiveet voittaa Ukrainassa eivät perustu Venäjän armeijan kykyihin, vaan informaatio-operaatioihin.

Venäjä ei voi voittaa Ukrainaa tai länttä ja todennäköisesti häviää, jos länsi ottaa käyttöönsä resurssinsa Kremlin vastustamiseksi, Institute for the Study of Warin (ISW) tutkijat arvioivat tuoreessa kirjoituksessa.

ISW:n mukaan väite, ettei Venäjää voi voittaa sen ylivoiman takia, on venäläinen informaatio-operaatio. Se antaa antaa tutkimusorganisaation mielestä väläyksen Kremlin todellisesta strategiasta ja ainoasta toivosta saavuttaa menestystä.

– Kremlin on saatava Yhdysvallat sivuun, jotta Venäjä voi taistella Ukrainassa eristyksissä ja sitten jatkaa Moskovan seuraaviin kohteisiin, jotka Venäjä myös pyrkii eristämään, ISW:n asiantuntijat sanovat.

– Kremlin on saatava Yhdysvallat valitsemaan toimettomuuden ja hyväksymään väistämättömäksi, että Venäjä voittaa Ukrainassa. [Venäjän johtajan] Vladimir Putinin painopiste on hänen kyvyssään muokata lännen, Ukrainan ja itse Venäjän tahtoa ja päätöksiä.

Artikkelin ylälaidan videolla Valkoisen talon neuvonantaja Jake Sullivan vakuuttelee Yhdysvaltojen jatkavan Ukrainan tukemista.

Lue lisää: Putin: Venäjä ei aio hyökätä Nato-maahan

ISW:n mukaan tämän takia Venäjän tärkein strategia ei ole sotastrategia, vaan saada maailma tekemään päätöksiä Kremlin muokkaamassa todellisuudessa. Näin Venäjä voi voittaa oikeassa maailmassa.

Venäjän sekoittaa keskustelua länsimaissa valheellisilla ja epäolennaisilla tarinoilla käymästään sodasta Ukrainassa. Näin energiaa ja aikaa kuluu epäolennaisuuksiin sen sijaan, että keksittäisiin ratkaisuja Ukrainan auttamiseksi.

Venäjän syöttämiä tarinoita on ainakin kaksi, joista ensimmäinen on, että Ukraina ei voi voittaa sotaa, ja näin ollen Ukrainan tukeminen vie huomiota ”oikeilta” ongelmilta. Toisen tarinan mukaan Ukrainan tukemisen riskit ovat suuremmat kuin riski siitä, että Ukrainan annettaisiin kaatua. Näin ollen Ukrainan tukeminen ei olisi arvokasta.

Lue lisää: Median ohjeistusta ja ”höttöistä” propagandaa – näin Venäjä yrittää kääntää Ukrainaa syylliseksi terrori-iskuun

ISW:n mukaan Venäjä pyrkii myös käyttämään hyväkseen länsimaiden taipumusta pyrkiä rauhaan. Venäjä heittelee ilmoille sanaa ”rauha”, joka todellisuudessa tarkoittaisi Ukrainan antautumista, eikä Venäjän vetäytymistä Ukrainasta. ISW:n arvion mukaan Venäjä ei saa pakotettua Ukrainaa antautumaan, jos se ei saa siihen apua länsimailta.

ISW huomauttaa, että Kremlin pyrkimys vaikuttaa Yhdysvaltojen ja länsimaiden päätöksentekoon ei ole uutta tai rajoitu vain Ukrainaan.

Käsitysten manipulointi kuuluu Kremlin ydinkykyihin, ja se käyttää sitä täydellä voimalla länsimaista yleisöä vastaan, ja se on Venäjän ainoa strategia voittaa Ukrainassa, ISW arvioi.

Source Link is.fi