Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_8a30711935cd66f063b2cf5335172191, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Olympiavoittaja itki uidessaan ja romahti – sitten hän tapasi Gordon Ramsayn tyttären – Uutisalue

Olympiavoittaja itki uidessaan ja romahti – sitten hän tapasi Gordon Ramsayn tyttären

Mielenterveysongelmistaan kertonut tähtiuimari Adam Peaty on palannut urheilun pariin. Hän tähyää Pariisin olympiakisoissa Michael Phelpsin temppuun.

Adam Peaty

Adam Peaty on 100 metrin rintauinnin ME-mies ajala 56,88. Kuva: Getty Images

Uimari Adam Peatystä voi tulla Pariisin olympialaisissa toinen miespuolinen uimari, joka on yltänyt samalla matkalla kolmeen peräkkäiseen olympiakultaan. Kyseiseen saavutukseen on pystynyt urheilulegenda Michael Phelps.

Brittiuimari Peaty voitti 100 metrin rintauinnissa olympiakultaa vuosina 2016 ja 2021. Hän on lähihistorian yksi ylivoimaisimmista uimareista ollen 100 metrin matkalla voittamaton peräti kahdeksan vuoden ajan.

Vielä vuosi sitten 29-vuotiaan tähtiuimarin urheilu-uran jatko oli hämärän peitossa. Mielenterveysongelmien kanssa kamppaillut moninkertainen arvokisavoittaja jättäytyi kisoista ja harjoituksista sivuun.

Murtumispiste

Peaty kertoi kokemuksistaan Guardianin haastattelussa. Murtumisen hetki tapahtui uima-altaassa.

– Se alkoi vedessä ja uimalasini täyttyivät kyynelistä. Minä itkin uidessani enkä voinut tunnustaa tilannetta itkemättä kuukausia.

Peaty teki vertauksen Christopher Nolanin ohjaamaan Yön Ritarin paluu -elokuvan kohtaukseen, jossa Bane-pahis murtaa Batmanin selän.

– Niin tein itselleni henkisesti. Menetin kaiken suunnan ja tarkoituksen. Mietin, että miksi olen täällä?

Adam Peaty

Adam Peaty ylsi Dohan MM-kisoissa kolmanneksi. Kuva: Getty Images

Peaty teki jotain, mitä ei ollut tehnyt koskaan aiemmin. Hän jätti harjoituksen kesken ensimmäistä kertaa elämässään. Peaty oli janonnut aina vain lisää treeniä.

Hänen pitkäaikainen valmentajansa oli huolestunut hänen voinnistaan. Peaty kertoi, ettei hän haluaa enää urheilla.

– En voinut kuvitella mitään pahempaa. Ajatus oli muhinut kuukausia, mahdollisesti vuosia. Se ei ollut enää sen arvoista.

– Menin kauppaan ja ostin paljon suklaata ja söin sitä. Menetin kaiken kurinalaisuuden ja tarkoituksen, Peaty muisteli.

Gordon Ramsay

Adam Peaty, Holly Ramsay ja Gordon Ramsay viime vuoden Silverstonen F1-kisassa. Kuva: Getty Images

Gordon Ramsayn tytär

Tauko huippu-urheilusta teki tehtävänsä. Aiemmmin eronnut Peaty tapasi tulevan tyttöystävänsä Holly Ramsayn ja he alkoivat seurustella.

Holly Ramsay on tunnetun tv-kokin Gordon Ramsayn tytär.

– Hän sai minut pois siitä kaikesta, Peaty kertoi Hollyn merkityksestä. Mitä tapahtuukaan altaassa, voitan silti, koska löysin oikean henkilön.

Peaty on saanut myös maan olympiajoukkueen papilta sekä psykiatri Steve Petersiltä, joka on auttanut muun muassa snooker-pelaaja Ronnie O’Sullivania.

Nyt Peaty on palannut kisoihin. Hän oli viime kuussa pidetyissä MM-kisoissa kolmas.

Pariisin olympialaisista hän tavoittelee kolmatta peräkkäistä kultamitaliaan, vaikka Kiinan uintisensaatio Qin Haiyang lähteekin kisoihin ennakkosuosikkina.

Source Link yle.fi