Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_faab3f117905f03051e7dc2147bc885a, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Jerry Turkulainen jättää JYPin – tässä uusi osoite – Uutisalue

Jerry Turkulainen jättää JYPin – tässä uusi osoite

Jerry Turkulaisen ura jatkuu ulkomailla.

SM-liigan pistepörssin voitosta kynsin ja hampain taisteleva Jerry Turkulainen jättää kohuseura JYPin tämän kauden jälkeen, seura kertoo verkkosivuillaan.

Seuran mukaan Turkulainen, 25, on käyttänyt sopimuksessaan olevan ulkomaan option kaudesta 2024–25. Mikkeliläislähtöinen taituri kirjoitti viime vuonna kolmen vuoden mittaisen jatkosopimuksen jyväskyläläisseuran kanssa. JYPin mukaan ulkomaan optio koskee sopimuksen kahta jälkimmäistä sesonkia.

Turkulainen siirtyy tämän kauden jälkeen Svetsin pääsarjassa pelaavan HC Ajoien riveihin kaksivuotisella sopimuksella. Seura tiedottaa asiasta verkkosivuillaan.

– Olen iloinen, että onnistuimme kiinnittämään Turkulaisen kaltaisen pelaajan. Hänen vahvuutensa ovat ylivoimalla, ja hän on osoittanut olevansa käänteentekevä pelaaja yhdessä Euroopan parhaista sarjoista, seuran urheilutoimenjohtaja Julien Vauclair ylisti.

Turkulainen ei ole suinkaan organisaation ainoa suomalainen. Seuran apuvalmentajina työskentelevät entiset huippukiekkoilijat Petteri Nummelin ja Juha-Pekka Hytönen.

Suomessa Turkulaisella on vain yksi seura: JYP.

– Tästä on tullut minulle koti ja ainoa seura Suomessa, missä haluan olla, hän kommentoi seuran tiedotteessa.

Turkulainen on ollut tällä kaudella monessa mukana olleen JYPin ehdottomia valopilkkuja. Vikkeläjalkainen hyökkääjä on tehnyt 20+36=56 tehopistettä ja SM-liigan pistepörssissä toisena, pisteen päässä Ilveksen Oula Palveesta (17+40=57).

JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen kommentoi kultakimpaleensa lähtöä seuran tiedotteessa seuraavasti:

– Jerry on ollut merkittävä palanen meidän joukkuettamme ja Liigan kärkipelaajia, joten menetys on iso. Koemme kuitenkin, että tämä on hyvä ratkaisu tässä vaiheessa hänen uraansa.

JYP on ollut otsikoissa kahden viime kuukauden aikana useaan otteeseen seuran sekasortoisen tilan takia.

Seura antoi potkut konkaripäävalmentaja Jukka Rautakorvelle ja apuvalmentaja Ville Niemiselle joulukuussa, minkä jälkeen hurrikaanipaidat ajautuivat yhdeksän ottelun mittaiseen tappiokierteeseen.

Tuskaisen jakson aikana JYP putosi pudotuspelipaikalta sarjan häntäpäähän. Nyt jyväskyläläiset yrittävät kivuta takaisin kevään peleihin uuden päävalmentajan Mikko Heiskasen käskyttämänä.

Juttua muokattu 20.2. kello 20.01: Lisätty tieto Turkulaisen uudesta seurasta.

Source Link is.fi