Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_bd5f182c18a52bdfdff2907a3547b9bc, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Jessen pahin pelko toteutuu Huvilassa ja huussissa – omenapuiden sisältä paljastuu karu yllätys – Uutisalue

Jessen pahin pelko toteutuu Huvilassa ja huussissa – omenapuiden sisältä paljastuu karu yllätys

Jessen siirtolapuutarhapalsta kokee täydellisen muutoksen Huvila ja huussi -ohjelmassa.

Huvilan ja huussin uudessa jaksossa vieraillaan Vallilan siirtolapuutarha-alueella Jessen siirtolapuutarhapalstalla.

Jesse osti palstan pari vuotta sitten omalta isoäidiltään, joka on hoitanut pihaa vuodesta 1995. Jesse viihtyi jo lapsena palstalla, ja siitä on muodostunut vuosien varrella hänelle rakas ajanviettopaikka.

Vuodet ovat kuitenkin tehneet tehtävänsä pihan ilmeeseen. Pihan komposti on täysin rempallaan, ja tontilla sijaitsee vaarallisia kivikasoja. Lisäksi mökin edustalle kertyy mutaa, jossa on kurja liikkua etenkin sadesäällä.

– Kaaos kuvastaa aika hyvin tätä kokonaisuutta, Jesse toteaa kameralle.

Nyt Jesse haluaa kunnostaan siirtolapuutarhapalstansa lapsiystävälliseksi pihaksi, jossa myös hänen puolentoista vuoden ikäinen tyttärensä voi olla turvallisesti. Pihan vanha mökki on jo vaihdettu uuteen, nyt keskitytään pihan kunnostukseen.

Jessen siirtolapuutarhapalstan mökki on uusittu, mutta piha kaipaa uutta ilmettä. Kuva: Marika Saikkonen / Nelonen Media

Pihasta on tarkoitus saada lapsiystävällisempi. Kuva: Marika Saikkonen / Nelonen Media

Pihassa sijaitsevat myös Jessen rakkaat omenapuut. Kuva: Marika Saikkonen / Nelonen Media

Jessen haaveissa siintävät muun muassa uusi komposti ja toimiva astianpesupiste. Pihaan olisi hyvä saada myös enemmän liikkumatilaa, jotta isoäiti pääsisi pihaan rollaattorinsa kanssa.

Etenkin pihan ränsistynyt komposti aiheuttaa Jesselle harmaita hiuksia.

– Tämä on mulle oikeastaan sellainen häpeäpilkku, koska mulle kierrättäminen on sydämen asia. Tämä kompostointi on aika lapsen kengissä, hän myöntää.

Pihassa kasvaa myös kolme rakasta omenapuuta, joita Jesse on koettanut parhaansa mukaan pitää kunnossa.

– Toivoisin, että vähintään yksi vanha omenapuu säilyisi täällä, Jesse kuvailee kameralle.

Pihan komposti aiheuttaa Jesselle harmaita hiuksia. Kuva: Marika Saikkonen

Projektin alussa suunnittelijat pelkäävät, että lupa-asiat muodostuvat hankkeen ongelmaksi. Erillisiä lupia pitää hakea muun muassa pihaan rakennettavalle kasvihuoneelle ja pergolalle. Luvat saadaan kuitenkin kaikeksi onneksi nopeaksi kuntoon.

Sen sijaan pian käy ilmi, että Jessen rakkaat omenapuut ovat täysin onttoja ja läpimätiä. Asiaa ei uskoisi päälle päin, sillä puut kukkivat ja näyttävät hyvinvoivilta.

– Kyllähän nämä omenapuut näyttävät tosi nätiltä, mikä sinänsä vähän säälittää ja hirvittää tässä, mutta kun niitä kattoo ja tutkii tuossa, ne on oikeasti ihan onttoja. Tuolla on toisessa joku tuholaispesäkin, pihaurakoitsija Teemu Luostarinen kertoo kameralle.

Totuus paljastuu viimeistään kun puut kaadetaan, ja kameralle esitellään sisältä onttoja puita. Jessen kolmesta omenapuusta kaksi on kaadettu maahan.

– Ulkonäkö voi pettää, urakoitsijat toteavat puita katsoessaan.

Ennen pihan paljastusta Jesse kertoo nähneensä painajaisia uudesta pihastaan.

Painajaiset eivät näytä kuitenkaan käyneen toteen, sillä kun uusittu piha paljastetaan, Jesse ei ole uskoa silmiään. Mies tuijottaa siirtolapuutarhaansa aluksi sanattomana.

– Oho! What? Jesse huudahtaa.

– Tämä on hyvin erilainen mitä mä ajattelin. Tämä on tosi makee, hän jatkaa.

Jessen uusittua siirtolapuutarhapalstaa ei ole tunnistaa aiemmasta. Kuva: Marika Saikkonen / Nelonen Media

Pihaan on istutettu myös uusi omenapuu. Kuva: Marika Saikkonen / Nelonen Media

Piha onkin kokenut mittavan muutoksen. Sen keskellä komeilee uusi kasvihuone sekä astianpesupiste, jota koristaa kaunis valkoinen pergola. Pergolassa roikkuu myös pieni keinu. Jesse ihastelee uutta pesupistettään, sekä sen toimivaa hanaa.

Myös pihan takaosaan rakennettu uusi komposti kerää kehuja.

Pihaa koristamaan jätettiin vanhan pihan kiviä, jotka eivät enää kuitenkaan ole vaarallisina kasoina keskellä tonttia. Myös vanha syreeni on säilytetty, samoin yksi Jessen vanha omenapuu.

Jesse myöntää jaksossa, että hän on tottunut siihen, että hänen pihansa näyttää aina samalta ja siksi omenapuiden kaataminen aiheuttaa haikeutta.

– Olen iloisesti yllättynyt, mutta samaan aikaan tosi nostalginen, että missä ne mun puut on. Vaikka mä tiesin, että ne on ehkä poissa, mutta aina se tulee yllätyksenä, Jesse toteaa.

Jessen iloksi pihaan on kuitenkin istutettu yksi uusi omenapuu. Toiselle puolelle mökkiä on istutettu myös uusi kukkaniitty.

– Luonnontilainen niitty, josta voi poimia kukkia. En ole ajattelut sitä ollenkaan, mutta ajatuksena se on aika kiva, Jesse miettii kameralle.

– Ihan kuin eri piha, hän kiteyttää.

Huvila & huussi maanantaisin klo 20.00 Nelosella ja Ruudussa.

Ilta-Sanomat, Nelonen ja Ruutu kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Source Link is.fi