Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_a1ea6ba22477a74b5c5225daf06685f0, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Joakim Kemell, 18, vertasi itseään NHL:n supertähteen – ”Hyvä veto” – Uutisalue

Joakim Kemell, 18, vertasi itseään NHL:n supertähteen – ”Hyvä veto”

Buffalossa järjestettiin viime viikolla NHL Draft Combine eli ikäluokan lupaavimpien nuorten pelaajien testitilaisuus. Tapahtumassa on mukana myös NHL-seurojen edustajia, joilla on mahdollisuus haastatella pelaajia.

Suomalaisista pienimmällä varausnumerolla uskotaan huudettavan JYPin taituri Joakim Kemell, 18.

Nuori maalinsylkijä esiintyi tilaisuudessa edukseen. Hän mittautti kovimmat tulokset kahdessa ponnistusvoimaa ja räjähtävyyttä mittaavassa kategoriassa.

Oikea käsi alhaalla pelaava Kemell on noussut kykyjenetsijöiden listoilla roimasti vahvan alkukauden ansiosta. Muun muassa Central Scouting -kykyjenetsijätoimisto arvostaa Kemellin toiseksi parhaaksi Euroopassa pelaavaksi pelaajaksi.

– Näin kauden mittaan kaikenlaista. Alku oli todella hyvä, sitten tuli loukkaantumista ja alle 20-vuotiaiden MM-kisoja. Tämä oli minulle vähän outo kausi, Kemell kuvaili NHL.comille.

Asiantuntijat ja kykyjenetsijät yrittävät usein etsiä nuoriin lupauksiin verrokkipelaajaa NHL:stä. Kemell itse oli NHL:n mukaan verrannut itseään Boston Bruinsin supertähti David Pastrnakiin.

– Pidän hänen pelityylistään. Hänellä on hyvä veto ja pelisilmä, Kemell sanoi.

Kemellin näkemys ei ole kaukaa haettu. Molemmat pelaajat ovat vahvoja kiekon kanssa ja kummallakin on äärimmäisen hyvä laukaus.

Pastrnak on Kemelliä sähäkämpi luistelija, mutta tällä on myös enemmän vuosirenkaita vyöllään. Sekä tshekkitähti että Kemell ovat lauo ensin -tyylisiä pelaajia, jotka elävät maaleista.

Hurjasta laukauksestaan tunnettu Kemell pelasi viime kaudella SM-liigassa erittäin vahvan syksyn. Nuorukainen takoi 16 ensimmäiseen SM-liigaotteluun peräti 12 maalia.

Hän kuitenkin loukkaantui lokakuussa, eikä alkukauden komeetan pistetehtailu ollut tervehtymisen jälkeen enää samalla tasolla.

Nuorukaisella ei ole mikään kiire pois Jyväskylästä, sillä hän aikoo pelata ainakin seuraavan kauden Suomessa.

– Luulen, että pelaan vielä yhden kauden Suomessa. Sopimukseni kattaa itse asiassa kaksikin seuraavaa kautta.

NHL:n vuotuinen varaustilaisuus järjestetään Montrealin Bell Centressä 7.–8. heinäkuuta.

Source Link is.fi