Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_0116d8e98116da767a3ec883576efee8, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Jokerien pomolta tylyä puhetta Liigan avautumisesta: ”Ei ole Jokereille auki” – Uutisalue

Jokerien pomolta tylyä puhetta Liigan avautumisesta: ”Ei ole Jokereille auki”

Jääkiekkoliitto ja Liiga eivät halunneet tulla Ylen Urheilustudioon keskustelemaan siitä, onko maan suosituin urheilusarja oikeasti auki vai ei. Jokerien puheenjohtajan näkemys on selkeä.

Ylen Urheilustudio-lähetyksen jääkiekkokeskustelussa piti lauantaina kuulla myös pääsarjan eli Liigan ja Jääkiekkoliiton näkemys siitä, onko lokakuussa avautuneeksi julistettu Liiga todella auki oikeasti vai leikisti.

Liiga ja liitto eivät kuitenkaan halunneet lähettää edustajaansa studioon, jonne lopulta saapuivat pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Teemu Ramstedt, Jokerit Helsinki Oy:n puheenjohtaja Mikko Saarni sekä liigalisenssihakemuksen jättäneen TuTo Hockey Oy:n puheenjohtaja Tuomas Haanpää.

TUTO Hockeyn mestaruusviirit Kupittaan jäähallin katossa.

Turkulaisen TuTo Hockey Oy:n liigalisenssihakemusta käsiteltiin kolmisen viikkoa, kunnes se palasi bumerangina Aurajoen rantamille. Kuva: Jere Sanaksenaho / Yle

Tämän hetken tietojen mukaan lähellä liigapaikkaa olevan Kiekko-Espoon edustajaa ei studiossa myöskään ollut.

Vastuuttomia päätöksiä

Toiseksi pikaiseksi pääsarjanousijaksi ennustettu Jokerit yllätti äskettäin ilmoittamalla, ettei se hae pääsarjapaikkaa ainakaan vielä kaudeksi 2025-2026.

– Ainakaan Jokereille Liiga ei ole auki. Näillä taloudellisilla ehdoilla ei voida nousta tai pyrkiä nousuun tekemättä seuran tulevaisuuden kannalta vastuuttomia päätöksiä, puheenjohtaja Mikko Saarni perustelee.

Liigalisenssin hinnaksi on Jokereille kerrottu 3,8 miljoonaa euroa. Hintalapun perusteluja Jokerit ei tiedä. Tämän lisäksi nousu vaatisi toimintaan ja joukkueeseen panostuksia, joiden kanssa projektin hinta Saarnin arvion mukaan olisi 7-9 miljoonaa euroa. Riskit olisivat valtavat.

– Siinä olisi yksi ottelupallo käytössä.

Uudessa systeemissä Mestiksen voittaja pääsee yrittämään liiganousua karsintojen kautta keväästä 2025 eteenpäin. Liigakarsintoja pelattiin viimeksi 2008-2013, jonka jälkeen siirryttiin lisenssimenettelyyn. Sen avulla Liigaan ovat tulleet Jukurit, Sport ja KooKoo.

Valovuosi eroa

Ennen kaikkea Saarni, Haanpää ja Ramstedt puhuivat studiossa sen puolesta, että Suomessa tulevaisuudessa pelattaisiin kahteen tasoon jaettua, 20-24 joukkueen ammattilaissarjaa. Nykyään Liigaa ja Mestistä erottaa toisistaan jokaisella toiminnan tasolla valovuosi.

Jokerien 300 000 euron pelaajabudjetti on Mestiksessä merkittävä, mutta vain noin kuudesosa pienimmistä liigaseurojen pelaajabudjeteista.

– Tällä hetkellä siis Liigan aukiolo tarkoittaa parhaimmillaankin sitä, että amatöörijoukkueen täytyy ottelusarjassa niistää täysi ammattilaisorganisaatio, Saarni sanoo.

Source Link yle.fi