Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_f225425f283e10da0c320523109f22ee, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Yhdysvallat esittää Ukrainalle uutta selviytymisstrategiaa – Toveri: ”Pakon sanelemaa” – Uutisalue

Yhdysvallat esittää Ukrainalle uutta selviytymisstrategiaa – Toveri: ”Pakon sanelemaa”

Pekka Toverin mukaan Ukrainan joukkojen koulutustaso ei ole sillä tolalla, että vastahyökkäykseen kyettäisiin.

Ukraina saattaa joutua miettimään ensi vuodelle uutta sotastrategiaa, jos Yhdysvallat heikentää tukeaan entisestään.

Pekka Toveri. Kuva: Aleksi Jalava / IS

Yhdys­vallat toivoo Uk­rai­nan siir­ty­vän ensi vuon­na stra­te­giaan, jossa se keskittyisi säilyttämään nyt hallussaan olevat alueet, eikä valtaamaan takaisin Venäjän miehittämiä alueita.

Pääesikunnan entisen tiedustelupäällikön ja nykyisen kokoomuksen kansanedustajan Pekka Toverin mukaan strategia ei ole Ukrainan mieleen. Toveri analysoi asiaa IS:n taannoisessa Ukraina-studiossa.

– Kyllä se on aika pitkälti pakon sanelemaa. Ukrainalaiset eivät tietenkään missään nimessä haluaisi suostua tähän, sillä heillä on kahdeksan vuotta kokemusta jäätyneestä konfliktista Donbasista, hän sanoi.

Volodymyr Zelenskyi vieraili tällä viikolla Yhdysvalloissa ja tapasi kongressin edustajia puhuakseen aseavusta. 12. joulukuuta otetussa kuvassa häntä isännöi republikaani Mike Johnson. Kuva: Ukraine Presidency / ZUMA

Toverin mukaan Ukraina pelkää, että Yhdysvaltojen ehdottama strategia voisi johtaa jälleen toiseen kahdeksaan vuoteen keskellä uutta jäätynyttä konfliktia. Ukraina haluaisi vallata alueitaan takaisin.

– Mutta amerikkalaiset taas näkevät, ettei siihen ole kykyä.

Toverin mukaan lännellä kestäisi vuosia nostaa aseiden tuotanto sille tasolle, että Ukraina voisi toteuttaa raskaan vastahyökkäyksen Venäjää vastaan ja vallata alueitaan takaisin.

Ukrainan joukkojen koulutustaso ei Toverin mielestä ole sillä tasolla, että riittävään vastahyökkäykseen kyettäisiin.

– Ukrainan pitää tehdä omat kotiläksynsä. Miesmäärän lisääminen on ihan turhaa, ellei koulutusta panna kuntoon, hän sanoi.

Toverin mukaan Ukrainalla on petrattavaa yksittäisen sotilaan taidoista johtoon saakka.

Demokraattipresidentti Joe Bidenin hallinnon 60 miljardin dollarin apupaketti Ukrainalle jumittaa Yhdysvaltojen kongressissa, koska republikaanit eivät ole hyväksyneet sitä. Kuva: US TRANSPORTATION COMMAND/Reuters

The New York Timesin mukaan osa Yhdysvaltojen armeijan edustajista ajattelee, että keskittyminen tällä hetkellä hallussa olevien alueiden itsellä pitoon antaisi Ukrainalle voimavaroja asetuotantoon ensi vuoden aikana.

Yhdysvallat uskoo strategian parantavan Ukrainan omavaraisuutta ja varmistavan, että Ukraina pystyy torjumaan kaikki Venäjän uudet hyökkäykset.

– Jos löytyy tahtoa ja ymmärretään se, että pahinkin päivä rintamalla on parempi kuin paraskin päivä Venäjän alaisuudessa, kyllä heillä silloin on vielä nostaa ponnisteluaan ja luoda sellainen järjestelmä, että jossain vaiheessa alueita voidaan alkaa ottaa takaisin, Toveri kommentoi.

  • Tästä voit katsoa 14. joulukuuta lähetetyn Ukraina-studion:

Source Link is.fi