Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_435a6d35119dbbf518e0b87d7e25e897, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Joukkotappelu Georgian parlamentissa – kaaos tallentui videolle – Uutisalue

Joukkotappelu Georgian parlamentissa – kaaos tallentui videolle

Parlamentti käsitteli kiistanalaista lakia ”ulkomaisista agenteista”.

Georgian parlamentissa turvauduttiin poikkeuksellisiin toimiin maanantaina. Uutistoimisto Reuters kertoo, että maan johtavan puolueen parlamenttiryhmän puheenjohtaja Mamuka Mdinaradze oli pitämässä puhetta kiistanalaisesta lakialoitteesta, kun istunto muuttui väkivaltaiseksi.

Georgian televisiossa näytetyn videon mukaan kesken puheen opposition kansanedustaja Aleko Elisashvili juoksi Mdinaradzen luokse ja löi tätä nyrkillä naamaan.

Lyönti sai aikaan joukkotappelun.

Georgian parlamentti ajautui maanantaina kaaokseen. Kuva: AFP / LEHTIKUVA

Parlamentissa käsiteltiin lakia niin sanotuista ”ulkomaisista agenteista”. Lain mukaan organisaatioiden, jotka saavat ulkomaista rahoitusta, pitäisi rekisteröityä ulkomaisiksi agenteiksi. Tällaisia organisaatioita ovat muun muassa kansalaisjärjestöt.

Lakia on kritisoitu länsimaissa ja Georgiassa. Lain kriitikot ovat kutsuneet sitä ”venäläiseksi laiksi” ja verranneet sitä lainsäädäntöön, jolla Venäjä vaientaa toisinajattelijoita.

Lakia vastaan on järjestetty Georgiassa useita mielenosoituksia. Reutersin mukaan parlamenttitalon ulkopuolella oli myös maanantaina satoja mielenosoittajia, jotka taputtivat Elisashvilille yhteenoton jälkeen.

Georgian parlamentti hylkäsi lakiehdotuksen jo kertaalleen maaliskuussa 2023.

Georgian parlamenttitalolle oli kokoontunut Reutersin mukaan satoja mielenosoittajia vastustamaan lakia ”ulkomaisista agenteista”. Kuva: Vano Shlamov / AFP / LEHTIKUVA

Source Link is.fi