Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_7a1a005b2df66885ba068dbc8d3b0b7b, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
HS: Hallitus korottaa yleistä arvon­­lisä­veroa 25,5 prosenttiin – Uutisalue

HS: Hallitus korottaa yleistä arvon­­lisä­veroa 25,5 prosenttiin

HS:n tietojen mukaan arvonlisäveron alennettuihin kantoihin ei tehdä muutoksia.

Hallitus on korottamassa yleisen arvonlisäveron 24 prosentista 25,5 prosenttiin, Helsingin Sanomat kertoo. HS:n tietojen mukaan arvonlisäveron alennettuihin kantoihin ei tehdä muutoksia.

Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä voi tuoda valtiolle vuositasolla noin miljardin euron lisätienestit.

Hallituksen tavoitteena on tehdä kehysriihessä kolmen miljardin lisäsopeutukset. Sopeutuksista noin kaksi miljardia toteutetaan leikkauksin ja noin miljardi veronkorotuksin.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan hallitus pääsee kolmen miljardin tavoitteeseensa, mikäli kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Matias Marttisen johtaman talousryhmän työn tuloksista ei aleta kehysriihessä pakittaa.

IS:lle vahvistetaan hallituslähteistä, että arvonlisäveron lisäksi myös haittaveroja ollaan kiristämässä. Esimerkiksi tupakkaveroon ja virvoitus­juoma­veroon tehtäneen kiristyksiä. Myös alkoholi­verotuksen kiristäminen on keinovalikoimassa.

Hallitus pohtii erillisen terveysveron valmistelun käynnistämistä, vaikka valtio­varain­ministeriön virkakunta on katsonut, että terveysveron säätäminen olisi teknisesti hyvin hankalaa.

Source Link is.fi