Banner Before Header

Juha Junno sai puhelun slovakialaiseen hotelliin – soittaja kertoi järkyttävän uutisen suomalaisen tapaaman miehen kohtalosta

Bratislava Capitalsin johtoportaaseen kuuluneen Dusan Pasek juniorin kuolema järkyttää etenkin Slovakiassa. Pasek kuoli viime perjantaina 36-vuotiaana mediatietojen mukaan oman käden kautta.

Hänen isäänsä Dusan Pasekia KalPassa kauden 1992–1993 valmentanut Juha Junno tapasi Pasek juniorin Slovakiassa vain vähän ennen tämän kuolemaa. Hän oli jutellut Pasek juniorin kanssa pitkään yhdessä toisen entisen KalPan pelaajan Darius Rusnakin kanssa.

Matka sai karmean käänteen.

– Rusnak soitti minulle hotelliini perjantaiaamuna ja kertoi, mitä edellisenä päivänä oli tapahtunut, Junno kertoo hiljaisella äänellä.

– Järkytys oli kova. Veti todella surulliseksi. Olin vasta tavannut pojan Rusnakin kanssa ja olimme jutelleet pitkään. Juteltuamme paiskasimme kättä. Ei voinut mitenkään aavistaa, mitä tapahtuu.

Suru on koetellut Bratislava Capitalsia viime aikoina rajusti.

Vain pari päivää ennen Pasek juniorin kuolemaa joukkueen 24-vuotias pelaaja Boris Sadecky oli menehtynyt. Sadeckyn sydän pysähtyi kesken ottelun ja pelaaja kuoli myöhemmin sairaalassa.

Lue lisää: Karmea tragedia slovakialaisseurassa: ensin kuoli 24-vuotias pelaaja, nyt 36-vuotias seurapomo löydettiin kuolleena

Darius Rusnak kuvaili tunteitaan cas.sk:n mukaan musertuneiksi. Hän oli läheinen entisen pelikaverinsa Dusan Pasekin kanssa ja tunsi tämän pojankin hyvin.

– Olin täysin shokissa. Valtava tragedia. Tapasin Dusanin vain pari päivää aikaisemmin. Silloin mikään ei viitannut siihen, että tapaaminen olisi viimeisemme, Rusnak sanoi.

Bratislava Capitals muisti kuollutta varatoimitusjohtajaansa Instagramissa. Myös muut seurat ovat ottaneet osaa suruun.

Hiljattain menehtyneen Pasek juniorin isä Dusan Pasek ja Darius Rusnak voittivat maailmanmestaruuden Tshekkoslovakian joukkueessa 1985, minkä lisäksi kumpikin saavutti kolme muuta MM-mitalia.

Myös Dusan Pasekin elämä päättyi itsemurhaan. Hän oli kuollessaan 37-vuotias.

Junnolla on vain hyviä muistoja isästä Kuopion-ajoilta.

– Hän oli hieno persoona, Junno muistelee entistä valmennettavaansa.

Juha Junno kuvattuna Oulussa kesällä 2020.

Junno tapasi Slovakiassa paikallisia kiekkovaikuttajia ja vieraili matkansa aikana ottelussa Slovan Bratislava–Zvolen, jota ennen muistettiin hiljaisella hetkellä Pasek junioria ja Sadeckyä.

Suomalainen seurasi ottelua kunnia-aitiosta. Tunteet nousivat pintaan.

– Kyllä siellä suru oli vahvasti kaikilla läsnä.

Bratislava Capitals ei halua jatkaa pelaamista monikansallisessa ICE Hockey Leaguessa kaudella 2021–22. Liiga ei ole toistaiseksi tehnyt päätöstä asiassa.

Junno, 62, tunnetaan Suomessa suurena kiekkovaikuttajana. Hän työskenteli pitkään ja ansiokkaasti KalPassa, myöhemmin hän teki vahvaa työtä auttamalla Oulun Kärppiä kasvamaan suurseuraksi.

Source Link is.fi