Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_4d626842a113f34471f6774385e24fd3, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Juha Mieto kyseenalaistaa Iivo Niskasen kiistakumppanin touhut – ”Teeskentelyä” – Uutisalue

Juha Mieto kyseenalaistaa Iivo Niskasen kiistakumppanin touhut – ”Teeskentelyä”

Juha Mieto kehottaa riitapukareita keskustelemaan hyvässä hengessä.

Hiihtolegenda Juha Mieto uskoo kahden ”sähäkän” persoonan kohdanneen, kun Iivo Niskanen, 32, otti sunnuntaina Kuopion Suomen Cupissa yhteen Kalle Parantaisen, 24, kanssa.

Parantainen käänsi Puijolla kaksi kertaa Niskasen eteen, kun tämä yritti ohittaa kilpakumppaniaan joitakin satoja metrejä ennen maalia. Parantaisen mukaan Niskanen potkaisi häntä ladulla, mutta Niskanen on kiistänyt väitteen.

Maalissa Niskanen antoi tiukkasanaista palautetta kiistakumppanilleen. Parantainen kertoi työntäneensä ”uhkaavasti” lähestynyttä Niskasta.

Lue lisää: Kilpakumppani lataa rajuja väitteitä Iivo Niskasen käytöksestä – nyt vastaa olympiavoittaja

Mieto ei nähnyt yhteenottoa ladulla tai maalissa, joten hän ei sivullisena tuomitse kummankaan hiihtäjän olleen oikeassa tai väärässä. ”Mietaalla” oli vahva aavistus siitä, miksi kyseenalainen tilanne ylipäätään tapahtui.

– Se voi olla, että kun kaksi sähäkkää persoonaa sattuu kohdakkain, niin tuollaista saattaa tapahtua. Jos jompikumpi olisi ollut nyhtyrimpi, niin tuollaista kahakkaa ei olisi tullut ollenkaan, Mieto kommentoi.

– Vaikea tuohon on ottaa sivullisena kantaa, kun ei ole omilla silmillä tilannetta nähnyt. Tuollaiset tilanteet tulevat kilpailun tuoksinassa eteen kuin riihiaika, hän värittelee.

Välikohtauksessa merkille pantavaa on nahistelleen kaksikon tasoero. Niskanen on maailmanmestari ja olympiavoittaja, minkä vuoksi hänen raivostumisensa Suomen Cupin laduilla on herättänyt ihmetystä – varsinkin, kun toinen osapuoli on suurelle yleisölle täysin tuntematon Parantainen.

Vaikka Niskanen on kilpaillut urallaan lukuisissa Suomen Cupia huomattavasti isommissa kilpailuissa, viisinkertainen olympiamitalisti Mieto ymmärtää jossain määrin hänen tulistumisensa.

– Kun on kilpailutilanne, niin minkä siinä luonteellensa voi. Kun kilpaillaan, ihminen muuttuu. Konkreettiset ominaisuudet ja sähäkkyys tulevat esille ihan toisella tavalla kuin tavallisessa kahvijonossa, hän sanoo.

Ei meidän aikanamme tuollaista ollut, vaikka itsekin olen iso ja temperamenttinen äijä.

Kuulemansa perusteella Mieto pitää Parantaisen estelyä kyseenalaisena.

– Jos hän on hypännyt toisen eteen ennen niin sanottua havutusta, se on puolisallittua, mutta jos on tehnyt saman toisen kerran, se on vähän niin kuin teeskentelyä.

Mieto ei muista, että hänen urallaan vastaavia tilanteita olisi suomalaishiihtäjien välillä juurikaan nähty.

– Ei meidän aikanamme tuollaista ollut, vaikka itsekin olen iso ja temperamenttinen äijä. En tiedä, onko hiihto mennyt vähän villimpään suuntaan. Tässä Niskasen ja Parantaisen tapauksessa voi vaikuttaa sekin, että toinen osapuoli oli moninkertainen olympiavoittaja, hän pyörittelee.

Juha Mieto ei muista omalta kilpauraltaan Niskasen ja Parantaisen kaltaisia välienselvittelyjä. Kuva: Paula Kaskimaa / IS

Hänen mukaansa Niskasen ja Parantaisen pitäisi ottaa yhteyttä toisiinsa ja sopia asia keskenään.

– Vaikka siinä ei pyydeltäisikään anteeksi, niin he voisivat nauraa paskaista naurua ja todeta, että eipä tuota olisi tarvinnut tapahtua mutta kyseessä oli kilpailutilanne. Se olisi sillä sipuli.

Tuore tapaus muistutti Mietoa eräästä välikohtauksesta 1980-luvulla. Silloin kilpakumppani esti häntä Valkeakosken SM-hiihdoissa.

– Olin Kurikan Ryhdin aloittaja, ja lähdin ihan hänniltä liikkeelle. Oli hiihdetty vissiin 1,5 kilometriä, kun olin toisena, ja Lapuan Virkiän pieni mies meni edellä.

– Huusin hänelle, että ”latua!”. Lapuan mies vastasi, että ”mene perkele tuolta mettän kautta ohitte”. Jos olisi ollut joku muu kuin pohjalainen, niin olisi varmaan antanutkin latua, ”Kurikan jätti” nauraa.

Source Link is.fi