Jari Tervo vihitään Lapin yliopiston kunniatohtoriksi

Kunniatohtoriksi vihitään kymmenen henkilöä, jotka ovat kehittäneet yliopiston toimintaa, edistäneet kansainvälistä yhteistyötä tai tehneet lappilaista kulttuuria tunnetuksi.

Kirjailija Jari Tervo Finlandia-talon kahvilassa 14.09.2016.

Kirjailija Jari Tervo on kirjoittanut kotikaupunkiinsa Rovaniemelle sijoittuvia kirjoja. Kuva: Yle/Jari Kovalainen

Lapin yliopisto vihkii kymmenen uutta kunniatohtoria. Arvonimen saajien joukossa on kirjailija Jari Tervo.

Yliopiston tiedotteessa Jari Tervoa kuvaillaan eturivin kirjailijaksi, joka tunnetaan myös monipuolisena toimittajana ja esiintyjänä. Tervo on kirjoittanut kirjoja viidellä vuosikymmenellä, ja hänen kirjojensa tapahtumat liittyvät usein Lappiin, josta Tervo on myös kotoisin.

Vihittävien joukossa ovat myös ex-oikeusministeri Tuija Brax, saamelainen nykytaiteilija Niillas Holmberg, näyttelijä Pirjo Leppänen, Kanadan kenraalikuvernööri Mary Simon, Lapland Hotelsin omistaja Pertti Yliniemi.

Yliopisto antaa kunniatohtorin arvon henkilöille jotka kehittäneet yliopiston tutkimus- ja opetustoimintaa, edistäneet, kansainvälistä yhteistyötä tai tehneet tunnetuksi lappilaista kulttuuria tai elinkeinoelämää.

Kymmenen uutta kunniatohtoria vihitään 13.–18.5. järjestettävässä promootiossa. Promootio on perinteinen tapahtuma, jossa promovoidaan maisterit, tohtori sekä kunniatohtorit.

Source Link yle.fi