Banner Before Header

Juuso ”Herbalisti” Karikuusi avautuu käänteentekevästä vuodestaan: laittoi korkin kiinni ja paineli lääkärin vastaanotolle

Somevaikuttaja ja YouTube-tähti Herbalisti eli Juuso Karikuusi juhlistaa 28-vuotissyntymäpäiväänsä Instagramissa avoimella kirjoituksella mielenterveydestään ja siitä, mitä hänelle oikeasti kuuluu.

Karikuusi kertoo laittaneensa alkuvuodesta korkin kiinni ja päättäneensä panostaa sekä uraansa että hyvinvointiinsa.

– 2021 alkuvuodesta päätin olla 365 päivää täysin ilman alkoholia, otin oman kaupallisen myynnin haltuun ja päätin myös, että haluan antaa enemmän aikaa ystäville ja kavereille, Karikuusi kertoo.

Samalla myös Karikuusen muut prioriteetit menivät uusiksi. Hän kertoo ottaneensa ison askeleen oman hyvinvointinsa eteen ja hakeutuneensa lääkärin vastaanotolle.

– ”Synttärilahjana” itselleni aloitin myös viimein matkan kohti parempaa mielenterveyttä ja kävin viimein lääkärin puheilla. En oo muuten koskaa aikaisemmin saanu monivalintakokeesta näin paljon pisteitä. Tietäjät tietää, Karikuusi kertoo Instagramissa.

Lääkärin vastaanotolla on mahdollista tehdä erilaisia testejä, joilla mitataan esimerkiksi henkistä hyvinvointia tai selvitetään mahdollista masennusta ja ahdistuksen tasoa. Karikuusi ei kerro tarkemmin, millaisesta ”monivalintakokeesta” hänen kohdallaan oli kyse. Hän kuitenkin paljastaa, että testin paljastamat asiat ovat olleet vahvasti läsnä jo pitkään.

– Tää ei kuitenkaan ole huono juttu, vaan päinvastoin. Nämä asiat on jo ”pesinyt” mussa, mutta nyt on aika nostaa pinnalle, kohdata ja kehittyä. Mun itseni takia. Haluun uskoa, että ahdistuneisuus EI OLE ikuista, eikä sen pitäisi olla jokapäiväinen tunne, hän toteaa.

Karikuusen mukaan muutokset hänen elämässään ovat johtaneet siihen, että hän on alkanut hiljalleen voimaan paremmin.

– Alkaa tuntua siltä, että viimein Juusolla on väliä myös Juusolle ja itseisarvostus on pikkuhiljaa löytymässä.

Karikuusen avoin kirjoitus on kerännyt myös valtavasti kiitosta Instagramissa. Moni kommentoija kertoo olleensa samassa tilanteessa ja toivottaa tsemppiä Karikuuselle matkalla kohti parempaa mielenterveyttä.

Kiusattiin koulussa

Karikuusi on avautunut myös aiemmin kohtaamistaan vaikeista tunteista. Hänet nähtiin viime kaudella Selviytyjät Suomi -sarjassa, ja pian sen jälkeen Karikuusi avasi somessa tuntemuksiaan ohjelman kuvauksista.

Karikuusi kertoi Instagramissa, että sarjan kuvaukset nostivat hänellä pintaan vanhat traumat koulukiusaamisesta. Hän kertoi olleensa peruskouluaikoina koulukiusattu, sillä hän oli säheltäjä, provosoitui helposti eikä osannut hiljaa.

Selviytyjissä Karikuusi huomasi yhtäkkiä kokevansa uudelleen samoja tuntemuksia kuin peruskoulussa.

– Kun epäonnistuin jossain ja sitä mokaa osoitettiin ja siihen tartuttiin, aloin pelkäämään, että mokailen lisää ja siitä tuli itseään toteuttava ennuste. Jos en ihan täysin jotain osannut tehdä, en pyytänyt apua, ettei tulisi vielä lisää sanomista. Noidankehä oli valmis.

Karikuusi kertoo, että käyttäytymismalli toi hänessä esiin puolen, joka ajatteli, ettei hän kykene mihinkään. Hänestä alkoi myös tuntua siltä, ettei hän ollut muiden mieleen.

– Tuntui, että musta ei pidetä, en osaa mitään ja vain ärsytän kaikkia.

Lue lisää: Juuso ”Herbalisti” Karikuusi avautuu kammottavista tunteista, joita hän koki Selviytyjissä – vuosien takaiset traumat ryöpsähtivät pintaan

Source Link is.fi