Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_e0e4f1b10d84efa464e2754d545a1fe8, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Jyrki ja Anne telttailevat Aki ja Heli Palsanmäen pihalla ja myyvät heille huutokaupasta ostamiaan arvoesineitä – nelikolla on erityiset välit – Uutisalue

Jyrki ja Anne telttailevat Aki ja Heli Palsanmäen pihalla ja myyvät heille huutokaupasta ostamiaan arvoesineitä – nelikolla on erityiset välit

Suomen huutokauppakeisari -ohjelmaa on esitetty vuodesta 2013.

TV-ARVIO: Suosittu Suomen huutokauppakeisari -ohjelma alkaa jälleen syyskuussa.

Kausi on sarjan 16:s, joten Hirvaskankaan huutokauppaa pyörittävien Aki ja Heli Palsanmäen sekä apumies Markku Saukon menoa on seurattu jo pitkään.

Vieläkö huutokauppakeisarin puuhat vetävät puoleensa, vai onko konsepti jo väljähtänyt?

Ainakin Palsanmäet itse ovat hommassa yhä täysillä mukana.

– Se on parasta, että me saadaan tehdä tätä työtä yhdessä, ilakoi Heli, kun kaksikko suuntaa kohti tavaroiden ostopaikkaa.

– Ja se, että tämä on meille mukavaa työtä, samaistuu Aki.

Toistuvasta kaavastaan huolimatta ohjelma ei ihme kyllä vaikuta kauden avausjakson perusteella hapantuneen.

Aki ja Heli Palsanmäki ovat tutustuneet Jyrki ja Anne Keräseen, jotka ovat kulkeneet Hirvaskankaan huutokaupassa ahkerasti. Kuva: Matti Salmijärvi

Suosiosta hyviä esimerkkejä ovat jaksossa tavaroitaan myyvät Jyrki ja Anne Keränen. Pari on ravannut Akin ja Helin huutokaupassa ja meklauskeikoilla vuosikausia.

Pariskunta on tutustunut Palsanmäkiin huutokaupan merkeissä, ja heistä onkin kehkeytynyt jopa kaveruksia.

– He on tulleet vähän niin kuin ystäviksi jo, Heli toteaa matkalla Kerästen luo Lohjalle.

– Kyllähän me aika ajoin heidän kanssaan ollaan puhelinkeskusteluissa ja tekstaria heitellään välillä. Ja tulee joulukorttia, lisää Aki.

Aki ja Heli kuvailevat heitä fanittavaa pariskuntaa kaikin puolin mukaviksi ihmisiksi.

– He on jopa yöpyneet meidän takapihalla teltassa yhden kerran luvan perästä, Aki muistelee matkalla.

Myös monet Kerästen kauppaamat tavarat, kuten eriväriset Aalto-maljakot sekä vanha mottimalja, on hankittu aikoinaan Akin ja Helin huutokaupasta.

Tavaroiden huutokauppahistoria tekee kuitenkin hallaa niiden hinnalle.

– Toivottavasti he ymmärtävät, etten voi sitten maksaa tuotteista mitään vasarahintaa, mikä meillä on toteutunut, toteaa Aki.

Kauden 16. ensimmäisen jakson huutokauppa on Akin ja Helin mukaan ensimmäinen noin puoleen vuoteen. Kuva: Matti Salmijärvi

Kerästen ensipyyntö tavaroista on 2 000 euroa. Lopulta he saavat arvoesineistään vain reilut 400 euroa, kun Palsanmäet nettoavat tavaroilla huutokaupassa 1 055 euroa.

Ohjelmalle ominaisesti omaisuuttaan huutokauppaan tarjoavat myös julkisuuden henkilöt. Ensimmäisessä jaksossa tavaroillaan tiliä on tekemässä rock-muusikko Harri ”Hara” Laukkanen sekä trubaduuri Karri Salo.

Akille tavanomainen ”teillä on tuotteelle varmaan mielessä jonkunlainen hinta” -lausahdus kajahtaa ja muusikot esittävät toiveeksi 700 euroa. Perinteisen tinkaussession päätteeksi hinta alenee kuitenkin alle puoleen, 250 euroon.

Lisäksi huutokauppaan tarjoilee tavaroitaan toimittaja Jani Halme. Sama tinkauskaava nähdään hänenkin kohdallaan: 665 euron hintapyyntö vaihtuu 150 euroksi. Kauppaan sisältyivät muun muassa vanha pöytäjääkiekkopeli, merkkiastioita sekä pieni höyrykone.

Toki myös apumies Markku antaa ohjelmaan tutun työpanoksensa. Tällä kertaa kyseessä on takaperin käyvä kello, joka myydään jakson lopuksi 80 eurolla.

Source Link is.fi