Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_0837cc551a9c056050b8a405b1053b53, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kai Mykkänen puolustaa hallituksen ilmastotoimia: Ei tässä hätäillä kannata | Verkkouutiset – Uutisalue

Kai Mykkänen puolustaa hallituksen ilmastotoimia: Ei tässä hätäillä kannata | Verkkouutiset

Ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen (kok) painottaa, että ilmastotoimissa tärkeiden teknisten nielujen kannalta ratkaisevassa asemassa ovat EU:n kannustimet.

– Niitä työstimme neuvostossa tälläkin viikolla, Mykkänen kirjoittaa viestipalvelu X:ssa. Mykkäsen mukaan Kemin ja Äänekosken tehtaiden hiilen talteenotto sitoisi yksistään enemmän kuin mikään muu tiedossa oleva toimi.

Teknisillä nieluilla poistetaan hiilidioksidia ilmakehästä ja synnytetään pysyviä hiilivarastoja.

Mykkänen vastaa Helsingin Sanomien pääkirjoitukseen, jossa punnitaan hallituksen ilmastotoimia ja pääministeri Petteri Orpon (kok) säästöpaineita. Tekniset hiilinielut ovat kalliita, ja HS:n mukaan Orpon hallitus on säästänyt edullisemmista, luonnollisista hiilinieluista kuten kosteikkoviljelystä. HS moittii, ettei hallitus ole tehnyt poliittisia linjauksia ilmastotoimista.

– Hallitus on jo rahoittanut teollisen hiilen talteenoton ja hyödyntämisen hanketta Pohjanmaalla noin 50 miljoonalla eurolla ja vähän laajemman starttirahan valmistelu etenee ministeriössä, Mykkänen kirjoittaa X:ssa.

– Ei tässä hätäillä kannata, vaan yrittää tehdä niukoilla pelimerkeillä oikeita valintoja.