Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_9d5dbd7f34030fe485d613f3fb05fd7f, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Sohvaperunoista tuttu muusikko Teemu Tanner tuomittiin raiskauksesta – Uutisalue

Sohvaperunoista tuttu muusikko Teemu Tanner tuomittiin raiskauksesta

Oikeuden mukaan Tanner oli uhrin kanssa sukupuoliyhteydessä ilman kondomia tämän tahdon vastaisesti.

Teemu Tanner, Kynnet

Muusikko Teemu Tanner tuomittiin torstaina vuoden ehdolliseen vankeuteen raiskauksesta. Kuva: Jani Mikkonen/Yle

Muusikko ja Ylen Sohvaperunat-ohjelmasta tunnettu Teemu Tanner, 38, tuomittiin torstaina vuoden ehdolliseen vankeuteen raiskauksesta.

Helsingin käräjäoikeuden mukaan Tanner oli syksyllä 2016 suojaamattomassa sukupuoliyhteydessä uhrin kanssa, vaikka tämä oli toistuvasti vaatinut kondomin käyttöä. Raiskaus tapahtui Tannerin kotona.

Uhri kertoi istuneensa alasti hajareisin Tannerin päällä selkä häneen päin ja pyytäneensä kondomin käyttöä, kun Tanner oli yllättäen tunkeutunut peniksellään hänen emättimeensä.

Käräjäoikeuden mukaan tilanne oli uhrille niin yllätyksellinen, ettei tämä voinut ennakoida tai estää yhdynnän tapahtumista. Uhri kertoi, ettei myöskään järkytyksen ja lamaantumisen takia pystynyt nousemaan pois Tannerin päältä yhdynnän alettua.

Tanner kiisti syytteen

Oikeus katsoi, että Tanner oli ollut sukupuoliyhteydessä uhrin kanssa käyttämällä hyväkseen tämän muuta avutonta tilaa. Koska uhri oli toistuvasti vaatinut kondomin käyttöä, oikeuden mukaan Tannerille oli täysin selvää, ettei uhri ollut antanut suostumustaan suojaamattomalle yhdynnälle.

– Vastaaja on käyttänyt hyväkseen asianomistajan alastomuutta, asentoa ja tilanteen yllättävyyttä sekä pitänyt asianomistajaa lanteista kiinni. Vastaaja on loukannut asianomistajan seksuaalista itsemääräämisoikeutta ja ollut samalla piittaamaton sukupuolitautien tartuntavaarasta, tuomiossa sanotaan.

Tanner kiisti syytteen ja sanoi, että hän ja uhri olivat luopuneet kondomin käytöstä jo aiemmin yhteisestä sopimuksesta. Oikeudessa hän sanoi, ettei muistanut syytteessä kyseessä ollutta tapahtumaa. Oikeus katsoi, että tätä vastaan puhuivat muun muassa viestit, joissa Tanner oli kommentoinut uhrin myöhemmin Punkstoo-Instagram-tilille tapahtuneesta tekemää anonyymia kirjoitusta. Oikeuden mukaan Tanner oli viesteissä kertonut tunnistaneensa kirjoituksesta kirjoittajan ja itsensä.

Source Link yle.fi