Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_bf018f09a1d91a2f362688a021db6ea9, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kaivaukset paljastivat uskomattoman näyn – tutkijat antoivat löydölleen hulvattoman nimen – Uutisalue

Kaivaukset paljastivat uskomattoman näyn – tutkijat antoivat löydölleen hulvattoman nimen

Dinosaurusten hautausmaa -dokumentissa seurataan paleontologien työtä Wyomingin autiomaassa Yhdysvalloissa.

Tv-lehti arvioi: Kaksiosainen dokumentti Dinosaurusten hautausmaa (Secrets of the Jurassic Dinosaurs, 2023) valottaa 2019 aloittaneen kansainvälisen tutkimusryhmän löydöksiä Yhdysvaltain Wyomingin osavaltiossa sijaitsevalla kaivauspaikalla.

Tunnin ajomatkan päässä lähimmästä kaupungissa sijaitsevasta autiomaasta on tehty hämmästyttäviä löydöksiä 150 miljoonan vuoden takaa. Alue on täynnä jurakaudelta peräisin olevia muinaisia aarteita niin paljon, että löytöjen perässä on tutkijoiden mukaan jopa vaikea pysyä perässä – se on todellinen runsaudensarvi.

Monelle tutkijalle Indianapolisin lastenmuseon johdolla tehtävä tutkimus on unelmien täyttymys, ja he suhtautuvat kaivauksiin lapsenomaisella innolla. Kuva: BBC / Yle

Harvinaista on, että fossiilien lisäksi paikalta on löydetty dinosaurusten jalanjälkiä ja niiden syömiä kasveja, joiden avulla paleontologit saavat laajennettua käsitystään dinosaurusten loiston ajasta.

Luut ovat etupäässä hyvässä kunnossa, mutta niitä täytyy suojella säiden vaikutuksilta. Alueella uhkaavat niin rankkasateet kuin hiekkamyrskyt. Kuvausaikaan kaivauspaikalla on 43 astetta lämmintä, kahden viikon päästä sää muuttuisi liian haastavaksi.

Humoristiset tutkijat ovat nimenneet yhden fossiilin kantrilaulaja Dolly Partonin mukaan. Kuva: Starmax / Newscom / ZUMA / MVPhotos

Monelle tutkijalle Indianapolisin lastenmuseon johdolla tehtävä tutkimus on unelmien täyttymys, ja he suhtautuvat kaivauksiin lapsenomaisella innolla. Huolellista työtä tekevät humoristiset tutkijat ovat nimenneet yhden pitkäkaulaisen dinosauruksen fossiilin Dollyksi kantrilaulaja Dolly Partonin mukaan.

Jurakauden maailma herätetään henkiin modernin teknologian avulla, kun muun muassa dinosaurusten askellusta mallinnetaan tietokoneen avulla. Keskeisiä kysymyksiä ovat, miten eläimet aikoinaan elivät ja kuinka ne kohtasivat loppunsa.

Prisma: Dinosaurusten hautausmaa TV1:llä tiistaina 15.8. klo 19.00.

Source Link is.fi