Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_6d822a84532fac0bceaaff22bd26347a, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kajakointia kaduilla – video näyttää, miten tiet tulvivat rankkasateiden jälkeen Parán osavaltiossa Brasiliassa – Uutisalue

Kajakointia kaduilla – video näyttää, miten tiet tulvivat rankkasateiden jälkeen Parán osavaltiossa Brasiliassa

Kadut tulvivat alkuviikosta Maraban kaupungissa Pohjois-Brasiliassa. Parán osavaltiossa sijaitsevassa vajaan 200 000 asukkaan kaupungissa arviolta 500 perhettä on joutunut tulvien myötä jättämään kotinsa.

Tulvat johtuvat pitkään jatkuneista rankkasateista ja Itacaiúnas-joen tulvimisesta yli äyräiden.

– Maraban vedet ovat jälleen nousseet ja se on pelästyttänyt kaikkia. Joen varrella asuvat, joilla ei ole mahdollisuutta lähteä, ovat jääneet aloilleen pieniin koteihinsa, paikallinen asukas Jose De Ribamar Da Silva kertoi uutistoimisto Reutersille.

Maraban alueella on koettu tulvia ennenkin, mutta nyt viranomaiset eivät ole saapuneet paikalle auttamaan pelastus- ja raivaustöissä kuten ennen.

– Ihmiset ovat täällä eristyksessä ilman viranomaisten suojelua. Se on yksi asia, mitä ei ole nähty ennen, Da Silva kertoo.

Rankkasateet ovat viimeviikoina koetelleet Brasiliaa.

Eniten on kärsinyt Bahian osavaltio, jossa 116 kaupunkia oli määrätty vuodenvaihteessa poikkeustilaa tulvien vuoksi. Maan koillisosissa sijaitsevassa Bahiassa ainakin 20 ihmistä on kuollut ja 19 000 menettänyt kotinsa tulvissa.

Lue lisää:

Source Link yle.fi