Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_d84fef5a575f03f42950ea28f16e560a, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kalle Rovanperä jyrähti – ”Ei mitään järkeä” – Uutisalue

Kalle Rovanperä jyrähti – ”Ei mitään järkeä”

Rovanperä kaipaa sääntömuutoksilta pysyvyyttä.

Rallin kaksinkertainen maailmanmestari Kalle Rovanperä antaa suorasanaista kritiikkiä rallin MM-sarjan tuleville muutoksille ja niistä vastaaville henkilöille.

Kansainvälinen autoliitto Fia haluaa kaventaa eroa WRC- ja WRC2-luokkien välillä. Sääntömuutoksilla pyritään kannustamaan pääluokan talli- ja kuljettajamäärän kasvua.

Osana maailman moottoriurheiluneuvoston WMSC:n päätöksiä nykyisen WRC-luokan käyttämät Rally1-autot poistuvat käytöstä kauden 2026 jälkeen. Voimanlähteiden hybridiyksikkö poistetaan käytöstä jo kuluvan kauden jälkeen.

– Ei mitään järkeä, totesi Rovanperä hybridin poistamisesta Autosportin mukaan.

Hybridin poistamisen myötä katoava suorituskyky korvataan auton kokonaispainon laskemisella sekä muuttamalla ilmanrajoittimia ja aerodynamiikkaa.

Merkittävää on myös, että kaudeksi 2026 voimaan tulevien sääntömuutosten myötä voimanlähteille tulee 330 hevosvoiman katto, ja autojen kulukatoksi tulee 400 000 euroa.

– Aivan varmasti ajaminen on vähemmän nautinnollista kuin nyt. Ideoissa on hyviäkin puolia, mutta on myös muutoksia, joissa ei mielestäni ole mitään järkeä. Kauhea hässäkkä kahden vuoden takia ja rahan käyttäminen kahden luokan yhdistämiseksi, jotka eivät koskaan tule olemaan tasavertaisia tai kunnolla yhdistetty.

– Ymmärrän, että he (Fia) haluavat enemmän autoja pääsarjaan, mutta siinäpä se. Heidän tulisi keskittyä tekemään uudet säännöt vuodelle 2027, ja sitten toivottavasti mukaan tulisi uusia talleja.

Rovanperä kaipaa sääntömuutoksilta pysyvyyttä, ei uudistuksia parin vuoden välein.

– Toistaiseksi ei ole esitetty mitään oikeita tulevaisuudensuunnitelmia, joten uusia talleja ei tule.

Source Link is.fi